Disney får landingstillatelse

Til våren vil Disney-konsernet lage naturfilm fra Svalbard. Filmfolk skal fraktes til flere breer med helikopter.

FILMPLAN: Sysselmannen har godkjent inntil 20 helikopterlandinger på disse breene i vår. Disneynature skal lage film om klimaendringer.
FILMPLAN: Sysselmannen har godkjent inntil 20 helikopterlandinger på disse breene i vår. Disneynature skal lage film om klimaendringer.
Publisert

Disney-konsernets divisjon for naturfilmer, Disneynature, skal filme på Svalbard i mars og mai. Sysselmannen har gitt tillatelse til 20 helikopterlandinger forskjellige steder på Spitsbergen.

Det er Svalbard-selskapet PolarX som bistår Disney-selskapet med det formelle i filmprosjektet, fremgår det av korrespondansen vi har fått innsyn i. Disney-filmen skal dokumentere utfordringene som følge av klimaendringene.

Prosjektet beskrives av søkeren som viktig for å spre kunnskap om polarområdene. Det skal ha et «massivt potensiale» for å nå ut til publikum.

Filmselskapet skal etter planen lande på Negribreen øst på Spitsbergen, på Kvalbreen lenger sør og på breen Kongsvegen sørøst for Ny-Ålesund.

Etter Sysselmannens vurdering vil flyvingenes påvirkning på natur og miljø være innenfor det akseptable. Forutsetningene er at helikoptertrafikken ikke forstyrrer dyr og fugler og at naturen ikke får varige spor. Flyvningene skal alltid holde minst en nautisk mils avstand til kjente ansamlinger av dyr og fugler.

Powered by Labrador CMS