Dømt i narkosak

Fengsel, inndragning av førerkortet for alltid og en klekkelig bot. Det ble fasiten i en, for Svalbards del, litt uvanlig narkotikasak.

FOTGJENGER: Mannen ble blant annet fratatt retten til førerkort på livstid. Arkivfoto: Anders Fjellestad
FOTGJENGER: Mannen ble blant annet fratatt retten til førerkort på livstid. Arkivfoto: Anders Fjellestad
Publisert

I juni i fjor kjørte en mann i 30-årene ruset med bil i Longyearbyen, uten å ha førerkort, samtidig som han spurte tilfeldige folk på gata hvor det var mulig å få tak i narkotika.
Etter at mannen ble pågrepet, fant politiet narkotika som han hadde med seg i bilen. I tillegg fant de narkotika i boligen hans. Kort tid senere kom det også heroin og buprenorfin til mannen, i en postforsendelse som kom til Longyearbyen. Buprenorfin brukes ofte til avvening av opiatavhengige.
Nå har Nord-Troms tingrett sagt sitt i saken, der mannen innrømmet alle forhold. Han dømmes til fengsel i 36 dager, får en bot på 60.900 kroner og fratas retten til førerkort for alltid. I tillegg inndras en vekt han har vært i besittelse av, til måling av vekt med tre desimaler.
I rettsavhørene ga mannen uttrykk for at det virket svært strengt å miste retten til førerkort resten av livet. En viktig del av jobben hans ville blitt lettere å utføre dersom han kan kjøre bil.
Dommen tar også hensyn til at mannen hadde en betinget fengselsdom på 22 dager fra 2017. Forholdene han nå dømmes for ble begått i prøvetiden til den betingede dommen, slik at den siste dommen er å anse som en samlet dom for begge forholdene.
For boten mannen er ilagt, som beregnes ut fra lønnsnivået hans, har han fått tilståelsesrabatt.

Powered by Labrador CMS