Fjerner taggingen

– Hvis det hadde vært logoen til Bodø/Glimt som ble sprayet på veggene, kunne jeg nesten forstått det. Men dette er jo bare stygt, sier Glimt-tilhenger og maler Tommy Anderssen.

Tommy Anderssen er i gang med å male over taggingen på flere steder i byen.
Tommy Anderssen er i gang med å male over taggingen på flere steder i byen.
Publisert

Maler Tommy Anderssen tok onsdag til med å fjerne en del av taggingen som ble påført flere bygninger i juli i år. Seks pumpehus tilhørende Longyearbyen lokalstyre er tilgriset med spraymaling. I tillegg er det tagget på deler av daganlegget til Gruve 2b, og på et par verneverdige bygg i Nybyen.

– I dag tar jeg pumpehusene, hvor det bare er å male over. Kanskje må jeg ha to strøk. Det blir verre med de verneverdige byggene i Nybyen, hvor det er tagget på ubehandlet treverk. Sammen med Sysselmannen skal vi forsøke å vaske veggene med spesialrens som vi får opp fra fastlandet, sier Anderssen.

Det var i slutten av juli at en 30 år gammel tysk mann ble pågrepet og mistenkt for å stå bak taggingen i Longyearbyen. Skribleriene på de forskjellige veggene refererte til fotballaget SG Dynamo Dresden som spiller på nivå to i Tyskland. Mannen var ikke samarbeidsvillig i avhør, og nektet for å ha stått bak ugjerningene. Dette til tross for at politiet fant indisier som tyskproduserte spraymalingsbokser i mannens bagasje. Han nektet å vedta et forelegg på 6.000 kroner og et erstatningskrav på 15.000 kroner, og må derfor møte i retten på et senere tidspunkt.

Maler Anderssen klarer alltid å finne et artig moment i hverdagen. Så også når han maler over tagging.

– Tenk å tagge med et fotballag fra tysk nivå to. De er jo ikke gode en gang. Hvis det hadde vært Bodø/Glimt kunne jeg nesten forstått det, flirer Tommy Anderssen.

– He he. Da måtte antagelig lokalstyret funnet en annen maler til å få fjernet taggingen, legger han til.

Powered by Labrador CMS