Innvilget støtte:

Drive-in på Hiorthhamn

I samarbeid med Aktiv i friluft og Longyearbyen filmklubb, vil Longyearbyen lokalstyre (LL) arrangere koronavennlig utekino med drive-in for snøskutere på Hiorthhamn.

Longyearbyen lokalstyre planlegger drive-in for snøskutere.
Longyearbyen lokalstyre planlegger drive-in for snøskutere.
Publisert

Etter at et ønske om utekino i februar i år måtte utgå, har enhetsleder Are Nundal, i kultur og idrett i LL, jobbet med å fullføre prosjektet.

De søkte om pengestøtte fra Norsk Filminstitutt i september, og kan nå meddele at pengestøtten til arrangementet er innvilget, og at datoen er satt.

– Vi har valgt en helg i februar, men har en reservedag om det blir dårlig vær, sier Nundal.

Tradisjon

Enhetslederen vil skape noe stort, som han håper kan bli en tradisjon i fremtiden.

– Det skal være en eksotisk opplevelse med kino, bålpanner, snøskutere og generell hygge. Vi har valgt å legge arrangementet til Hiorthhamn for å oppnå akkurat dette, sier han.

Den foreløpige planen er å sette opp lerretet nede på sletta i le av den store taubanesentralen på Hiorthhamn. Nundal forteller at de er i rute. De er i dialog med Sysselmannen, samtidig som de venter en bekreftelse på en eventuell premiere.

Are Nundal, enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyre, håper at utekino er noe de kan fortsette å arrangere i fremtiden.
Are Nundal, enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyre, håper at utekino er noe de kan fortsette å arrangere i fremtiden.

Håper på noe stort

Arrangementet skal foregå på en slik måte at det passer for alle aldersgrupper. Målet er å ha en barnevennlig film i begynnelsen, og deretter en film for ungdommer og voksne etterpå.

– Om alt faller på plass, kan vi love noe stort, sier Nundal.

For det er ikke bare premiere de håper på å få gjennomført, men også besøk av hovedpersonen i filmen.

Isbjørnbeskyttelse

De planlegger å tilrettelegge arrangementet slik at det ikke skader bygninger som er fredet, naturen og dyrelivet, samtidig som det skal være et trygt arrangement.

– Vi har flinke folk i Aktiv i friluft og Jeger og fisk, som er vant til å holde store arrangementer med god isbjørnsikkerhet, så dette skal gå bra, forsikrer Nundal.

Powered by Labrador CMS