Dronningen landet

Dronning Sonja landet i Longyearbyen med ruteflyet fra Tromsø onsdag ettermiddag. Hun skal åpne egen utstilling og Polarjazz.

Dronning Sonja blir ønsket velkommen til Longyearbyen av Geir Hekne, nestleder i lokalstyret. Sysselmann Odd Olsen Ingerø og lufthavnsjef Morten Ulsnes (t.h.) var også til stede.
Publisert

Torsdag åpner dronning Sonja utstillingen «Tre reiser - tre landskap» i Galleri Svalbard. Utstillingen omfatter 24 dyptrykk utført av dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Dronning Sonjas arbeider tar utgangspunkt i fotografier hun har tatt på Svalbard, der landskap er tema. Fotografiene er overført til polymerplate og bearbeidet i dyptrykk av dronningen selv.

I galleriet vil det også bli musikalske innslag ved Liv Mari Schei og Sigri Sandberg Meløy.

Full utstillingsåpning

Longyearbyen lokalstyre la ut 110 billetter til åpningen av dronningens utstilling. Fredag ble de første billettene delt ut, mandag formiddag var det ikke flere igjen.

– Det er kjempeartig at det blir fullt hus, sier kulturhussjef Roger Zahl Ødegård.

For de som ikke kommer inn til åpningen, er det mulig å se dronningen utenfor galleriet før utstillingsåpningen.

– Skolen oppfordrer barna til å møte opp foran galleriet. Det blir også en blomsteroverrekkelse før åpningen, sier Ødegård.

Det er Hanna Farestad Skofteland (9) som får æren av å overrekke blomster til dronningen.

– Hun er trukket ut blant skoleelevene, sier Ødegård.

Kaster glans

Torsdagen åpner også årets Polarjazz i kulturhuset. Også denne åpningen skal dronningen kaste glans over. På åpningsdagen spiller Kari Bremnes og Madcon.

Se hele dronningens program her!

Sist dronningen var i Longyearbyen var i 2006 i forbindelse med Longyearbyens 100-årsmarkering. Dronningen var også invitert til operafest på Huset i 2008. Hun takket ja, men måtte trekke seg i siste liten på grunn av en kraftig forkjølelse.

Powered by Labrador CMS