Slik blir dronningens program

Onsdag 30. januar lander dronning Sonja i Longyearbyen. Her skal hun åpne sin egen utstilling og Polarjazz.

Dronning Sonja var i Longyearbyen med kong Harald i 2006. På bildet er kongeparet på vei fra besøk på skolen med daglig leder Anne Ellingsen i Oppvekstforetaket og tidligere sysselmann Per Sefland. Denne gangen kommer dronningen alene.
Dronning Sonja var i Longyearbyen med kong Harald i 2006. På bildet er kongeparet på vei fra besøk på skolen med daglig leder Anne Ellingsen i Oppvekstforetaket og tidligere sysselmann Per Sefland. Denne gangen kommer dronningen alene.
Publisert

Alle som bor i Longyearbyen får gode sjanser til å se dronningen i slutten av måneden. Nå er det offisielle programmet klart, og det forteller at dronningen lander med ruteflyet onsdag. På flyplassen blir dronningen tatt imot av sysselmann Odd Olsen Ingerø, nestleder i lokalstyret Geir Hekne (H) og lufthavnsjef Morten Ulsnes.

Åpner utstilling

Dagen etter skal hun spise lunsj i restauranten på Huset med lokalstyrets Geir Hekne som vertskap. Klokken 17 åpner hun utstillingen «Tre reiser - tre landskap» i Galleri Svalbard, som blant annet består av hennes egen kunst. Utstillingen omfatter 24 dyptrykk utført av dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Dronning Sonjas arbeider tar utgangspunkt i fotografier hun har tatt på Svalbard, der landskap er tema. Fotografiene er overført til polymerplate og bearbeidet i dyptrykk av dronningen selv. For Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl er arbeidene en videreføring av egen tematikk og teknikk, der landskapet står sentralt.

I galleriet vil det også bli musikalske innslag ved Liv Mari Schei og Sigri Sandberg Meløy.

Kaster glans

Torsdagen åpner også årets Polarjazz i Longyearbyen kulturhus. Også denne åpningen skal dronningen kaste glans over. På åpningsdagen spiller Kari Bremnes og Madcon.

Må komme i tide

I anledning dronningbesøket må alle besøkende legge Svalbard-vanen med å komme akkurat i tide til arrangementene. Publikum må være på plass seinest 15 minutter før programstart. Bilkjøringen må også begrenses da det ikke blir lov å parkere i nærheten av bygningene hvor dronningen oppholder seg, melder lokalstyret.

Sist dronningen var i Longyearbyen var i 2006 i forbindelse med Longyearbyens 100-årsmarkering. Dronningen var også invitert til operafest på Huset i 2008. Hun takket ja, men måtte trekke seg i siste liten på grunn av en kraftig forkjølelse.

Powered by Labrador CMS