Måtte hente skifølge

Tirsdag kveld hentet Sysselmannen to skiturister, som skulle gå Spitsbergen på langs, i Mosseldalen.

To nordmenn i 20-åra ble hentet i Mosseldalen da de måtte avbryte skiekspedisjonen sin.
Publisert
Skifølget skulle gå Spitsbergen på langs, og begynte helt nord på øya. De kom seg imidlertid ikke lenger enn til Mosseldalen.

– De to meldte inn at de sleit med å komme opp på fonna fra Mosseldalen. Den kvinnelige deltakeren følte at hun hadde mistet krefter og var utslitt i beina. De hadde prøvd flere ganger, og så slått camp i Mosseldalen, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

De to er begge norske og i 20-årene, en mann og en kvinne.

Ute i seks dager

Sysselmannen ble kontaktet tirsdag formiddag. Andreassen forteller at en lege ringte til de to for å finne ut om var medisinsk grunn til at de måtte hentes, det var det ikke.

– De var blitt kjørt ut av et firma her i byen seks dager tidligere, og hadde kontakt med dem for å bli hentet igjen, da de skjønte at de ikke kom videre. Vi ringte opp og ba dem holde kontakten med firmaet, og gjøre en avtale med dem om å bli hentet, sier Andreassen.

Dårlige værmeldinger

Så fikk Sysselmannen beskjed om at selskapet ikke kunne ta turen tirsdag ettermiddag på grunn av for få mannskaper. Værmeldingen for onsdag var ikke bra.

– Det var melding om økning til liten storm med nedbør og vind fra øst. Med den erfaringen vi har fra Mosseldalen, vet vi at vindstyrken og snøpåleggingen der kan være ganske dramatisk, sier Andreassen.

Torsdag kveld valgte derfor Sysselmannen å hente ut de to for å være føre var.

I dag er det i alt seks grupper som er ute på skiekspedisjoner på Spitsbergen.

Powered by Labrador CMS