Elise (36) tar over Arbeiderpartiet

Årsmøtet i Svalbard Arbeiderparti har valgt Elise Strømseng som ny leder.

Elise Strømseng er ble torsdag valgt til leder i Svalbard Arbeiderparti.
Elise Strømseng er ble torsdag valgt til leder i Svalbard Arbeiderparti.
Publisert

Marcus Bech-Mikalsen ble i fjor valgt til leder for det største partiet lokalt. Han skal flytte ned til sommeren, og måtte således trekke seg fra vervet.

«Jeg takker for tilliten jeg har fått som leder av partiet i et år. Jeg har lært veldig mye og føler at jeg har vokst som lokalpolitiker og representant i lokalstyret,» skriver Bech-Mikalsen på sin Facebook-profil fredag morgen.

Det er Elise Strømseng som er valgt som ny leder i Svalbard Arbeiderparti. Hun har lang erfaring fra lokalpolitikken, og sier til Svalbardposten at drivkraften hennes ligger i at hun ønsker å bidra i samfunnet fremfor å sitte på sidelinjen.

– Jeg er opptatt av lokalpolitikk, og retningen som dette samfunnet tar. Det er spennende å være med å bidra lokalt. Samtidig ønsker jeg å dra inn de store linjer og mål som Arbeiderpartiet sentralt har for Svalbard, og ha fokus på partiets kjerneverdier for lokalpolitikken sier hun.

Svalbardposten vet at Strømseng også ble diskutert som en mulig kandidat til ledervervet i lokallaget i fjor. Da passet det ikke. Siden den gang har flere ting falt på plass som gjør at hun kan bruke mer tid på lokalpolitikk.

– Barna er blitt litt større, og vi har fått barnehageplass. I tillegg er det ekstra inspirerende å gå inn som leder i et valgår, sier 36-åringen.

Elise Strømseng vil ikke si noe om nominasjonsprosessen i Arbeiderpartiet. Høyre har for lengst varslet at de stiller med Kjetil Figenschou som kandidat til lokalstyreledervervet. Venstre stiller med Terje Aunevik på topp, Fremskrittspartiet skal offentliggjøre sine toppkandidater over helga, og Miljøpartiet de Grønne jobber fortsatt med nominasjonene. Fristen for å levere lister på Svalbard er 15. mai.

– Hva nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet kommer fram til blir kjent innen fristen, sier Strømseng.

– Er du villig til å stille som kandidat til å bli lokalstyreleder i Longyearbyen?

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt den prosessen.

Viktigst for den nye Ap-lederen framover nå blir ifølge henne selv å konsentrere seg om å bygge en god valgkamp for partiet lokalt.

Arbeiderpartiet fikk flest stemmer i lokalvalget i 2015. De inngikk et valgteknisk samarbeid med Venstre, og sitter i dag med lokalstyrelederen.

Powered by Labrador CMS