Ny sjef for Energiverket

Etter at sjefsstillingen på Energiverket har vært ledig i ett år, har Longyearbyen lokalstyre funnet sin mann.

Hans Normann (54) fra Røyken er ansatt som ny sjef for Longyearbyen energiverk. Han tiltrer stillingen mot slutten av året.
Hans Normann (54) fra Røyken er ansatt som ny sjef for Longyearbyen energiverk. Han tiltrer stillingen mot slutten av året.
Publisert

Hans Normann (54) er opprinnelig fra Malm i Trøndelag, men bor og jobber i Røyken kommune i Buskerud. Han jobber i selskapet Eltel Networks AS. Sektorsjef teknisk i Longyearbyen lokalstyre, Morten Dyrstad, er glad for at en svært sentral stilling i organisasjonen nå endelig er besatt. Stillingen har vært ledig i om lag ett år.

– Det har vært en nokså lang prosess. Vi innstilte først på en kandidat, men denne valgte av forskjellige grunner å si nei. Så har vi hatt en ny utlysning og en grundig gjennomgang av kandidatene som var aktuelle for stillingen som enhetsleder for Longyearbyen energiverk. Valget falt til slutt på Hans Normann, sier han.

Longyearbyens nye energisjef er utdannet elkraftingeniør og bedriftsøkonom. Han er gift og har tre døtre, derav to som er voksne. Han fikk sansen for Svalbard da familien var på ferie her.

– Det var for fire år siden, og vi syntes det var veldig fint der. Svalbard har aldri sluppet taket i oss, sier Normann.

Da stillingen som energisjef ble ledig, bestemte han seg for å søke. Prosessen har pågått i flere måneder, og 54-åringen ser fram til å flytte nordover sammen med kona Nina og den yngste dattera Josefine (14). Normann tiltrer stillingen i desember.

Powered by Labrador CMS