Stopp i kullkraftverket:

Testkjører kullkraftverket

I løpet av de neste timene vil du kunne se røyk komme fra pipa på kullkraftverket når Energiverket skal sjekke om kullkraftverket nå fungerer som det skal.

Energiverket i Longyearbyen.
Energiverket i Longyearbyen.
Publisert Sist oppdatert

– Vi skal testkjøre kullkraftverket, så nå i løpet av en times tid vil dere kunne se røyk komme ut av pipa, sier energisjefen for Energiverket, Hans Normann.

– Etter testkjøringen så vil vi i løpet av et par dagers tid vite mer om alt er i orden, legger han til.

Hans Normann, energisjef ved energiverket. Her foran reservekraftverket som går på diesel.
Hans Normann, energisjef ved energiverket. Her foran reservekraftverket som går på diesel.

Testkjøringen skjer etter at energiverket for snart en og en halv uke siden hadde to hendelse ved kullkraftverket som gjorde at begge ristene i de fyringskjelene på kraftverket kilte seg. Dermed ble det full stopp i anlegget og reservekraftverket igangsatt.

At det ble stopp på ristene i begge kjelene nesten samtidig sa Normann i etterkant at var en ren tilfeldighet, men at det er noe som kan oppstå på et kraftverk som er 42 år gammelt.

– Hendelsene henger ikke sammen, men da ovn nummer to også kilte seg var det bare å starte opp reservekraftverket, sa han da.

Ifølge Normann er de så langt fornøyd med hvordan reservekraftverket har levert strøm mens kullkraftverket har vært midlertidig ute av drift.

– Dieselløsningen har gått som planlagt og fungerer godt, sier han.

Powered by Labrador CMS