Etterforsker videre

Sysselmannen fortsetter avhør og undersøkelser etter brannen på «Langøysund».

Brannområdet på «Langøysund» er sperret av.
Brannområdet på «Langøysund» er sperret av.
Publisert

I går skrev Svalbardposten at brannen på dagsturbåter startet i forbindelse med grilling på dekk.

– Vi vil ikke bekrefte noe som helst. Vi kan bare si at etterforskningen pågår. Vi har allerede gjort undersøkelser på båten og flere vil bli gjort. Vi avhørte folk i går og vil avhøre flere utover dagen i dag. Vi ønsker ikke å konkludere med årsak mens etterforskningen pågår, sier sysselmannsførstebetjent Bjørn Georg Pedersen.

Det var klokken 11.32 torsdag at Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om brann om bord på dagsturbåten «Langøysund». Senere kom det melding om at brannen var slukket.

– Hvor lenge brant det?

– De opplysningene vi har fått er at det brant i cirka 15 minutter, svarer Pedersen.

Båten rapporterte til Hovedredningssentralen at den hadde totalt 34 personer om bord. Ingen skal ha blitt skadet i brannen, men noen ble sendt til Longyearbyen sykehus for sjekk etter å ha pustet inn røyk.

– Hvor alvorlig ville situasjonen ha vært, dersom brannen ikke hadde blitt slokket så raskt?

– Det er alltid veldig alvorlig med brann på en båt. Her blir det ekstra alvorlig fordi det er så kaldt i vannet. Vi er svært glade for at de klarte å slokke selv. Ellers hadde det endt i et mye mer alvorlig forhold enn det gjorde, sier Pedersen.

Han kan ikke si når etterforskingen vil være over.

– Det skal innhentes en del dokumentasjon. Sjøfartsdirektoratet også inne i bildet her, og vi ønsker å ha alle rapporter med i etterforskningen, sier han.

Powered by Labrador CMS