Familien bak Svalbard Fangst har fått design-pris

Svalbard Fangst har fått DOGA-merket for utmerket design.

Familien bak Svalbard Fangst har fått pris for god design. Fra venstre Åsne Solea, Elise Strømseng og Tommy Sandal. Anne Marie (7) er ikke med på bildet.
Familien bak Svalbard Fangst har fått pris for god design. Fra venstre Åsne Solea, Elise Strømseng og Tommy Sandal. Anne Marie (7) er ikke med på bildet.
Publisert
Fangstmannfamilien samlet i verkstedet i Stormessa i Nybyen.
Fangstmannfamilien samlet i verkstedet i Stormessa i Nybyen.

Den prestisjetunge utmerkelsen ble delt ut til Svalbard Fangst og Tank Design sist torsdag ettermiddag på DOGA-dagen 2019 i Oslo.

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Juryen var imponert over det grafiske uttrykket som er utviklet i samarbeid med Tromsøbyrået Tank Design. Juryen skriver blant annet: « ...det å bruke elementer fra fangsthistorien og estetikken som omgir livet på slike steder, er velkjent. Men Svalbard Fangst unngår at det blir en pastisj, fordi arbeidet er utført med inderlighet og et innsiktsfullt øye for detaljer og materialer».

Juryen er imponert over det grafiske uttrykket som er utviklet i samarbeid med Tromsøbyrået Tank Design, og fremhever hvordan resultatet er moderne samtidig som det har røtter i fangstmannens nyttebaserte formspråk:

«Her har designerne nærmet seg oppgaven med respekt og pietet og lyttet mer enn de har snakket. Profilen følger kjente spor når det gjelder selve formen – det å bruke elementer fra fangsthistorien og estetikken som omgir livet på slike steder, er velkjent. Men Svalbard Fangst unngår at det blir en pastisj, fordi arbeidet er utført med inderlighet og et innsiktsfullt øye for detaljer og materialer,» mener juryen.

På Svalbard Fangst sin Facebookside står det:
– Vi var veldig i tvil om vi skulle gjøre dette, men vi er glade det ble muliggjort med støtte fra Innovasjon Norge, og vi er veldig stolte av logoen og sluttproduktene som kom ut av prosjektet!

Bak Svalbard Fangst står Tommy Sandal fra Rødal, Elise Strømseng fra Bardu og de to døtrene Anna Marie (født 2012) og Åsne Solea (født 2017). De har sitt fangstområde i Bellsund, sør for Longyearbyen. Målet er å levere kortreist mat og lokale produkter til samfunnene på Svalbard – på en mest mulig miljøvennlig og bærekraftig måte.

Powered by Labrador CMS