Får 129 millioner til å bygge 180 studentboliger

Norges arktiske studentsamskipnad får mest penger til bygging av de planlagte studentboligene i dagens økonomiske pakke fra Kunnskapsdepartementet.

Her skal de nye studentboligene bygges.
Her skal de nye studentboligene bygges.
Publisert

Studentsamskipnaden, som huser Unis sine studenter, får 129 millioner kroner for å bygge de 180 studentboligene som ligger i prosjektet som er presentert tidligere i år.

Syv studentsamskipnader og en boligstiftelse får til sammen 726 millioner kroner for å bygge 2000 nye hybelenheter til studenter. Det kunngjør de i en pressemelding i dag.

– Et godt og rimelig sted å bo er en forutsetning for å kunne studere. For hver hybel som ferdigstilles, så er det minst én student som får mulighet til å bo i en studentbolig gjennom studietiden sin. Dessuten er det positivt med byggeaktivitet i en tid der koronaviruset legger en demper på økonomien, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Regjeringen har valgt å prioritere nye og lovende byggeprosjekter som kan iverksettes i løpet av kort tid.

Får mest

Det prosjektet som motta det høyeste beløpet er studentboligprosjektet på Elveslettta i Longyearbyen. Tilskuddet er på 129.960.000 kroner. Studentboligene på Svalbard får dobbelt tilskudd- og kostnadsramme på grunn av særskilte byggeforhold.

Her kan du se hvilke andre prosjekter som får penger.

Powered by Labrador CMS