77 km/t i 50-sonen

52 kilometer i timen ble høyeste måling da politiet hadde kontroll i 30-sonen ved Svalbardhallen torsdag morgen. Verre gikk det for en bilist ved Energiverket dagen før.

MÅLTE FARTEN: Andreas Solbakken fra utrykningspolitiet (UP) i Midt-Troms målte farten ved Svalbardhallen torsdag morgen. Idet Svalbardposten hilste på måtte han skynde seg opp for å stanse dagens raskeste bil.
Publisert

Den siste uka har politiet hatt flere fartskontroller i byen. Onsdag kom det hittil eneste førerkortbeslaget, da en bil ble målt til 77 kilometer i timen i 50-sonen ved Energiverket. Samme dag hadde de også fartskontroll ved kulturhuset og ved Svalbardhallen.

Da Svalbardposten ble med på kontroll ved skolen og hallen torsdag morgen, endte det med tre fartsbøter.

– Vi treffer også på mange enøyde banditter, biler som mangler et lys foran, sier Irene Sætermoen som er trafikkansvarlig hos Sysselmannen.

Sammen med kollega Håkon Toresen stanset de så mange biler som mulig i timen fram mot skolestart torsdag morgen. Den travleste bilen på stedet ble målt til 52 kilometer i timen. Sjåføren kan vente seg et gebyr på 8.500 kroner. Dette var en av få fartsbøter som ble skrevet ut denne dagen, men det var flere som må rette opp feil på lys. Andre igjen måtte hjem for å hente førerkortet.

Det er nøyaktig ett år og én dag siden Svalbardposten var på fartskontroll med politiet på nøyaktig samme sted. Dette er nemlig noe som skjer bare en gang i blant, siden lasermålerutstyr må lånes fra politiet i Midt-Troms.

Sist lørdag ble en mann tatt for promillekjøring i sentrum.

Powered by Labrador CMS