Svalbardtraktaten 100 år:

Feiret med flagg

Barn og voksne begynte markeringen av Svalbardtraktatens 100-årsdag med å bygge nye flagg utenfor kulturhuset i snøfokk og litt mer enn 20 effektive kuldegrader.

Publisert

Longyearbyen viste seg på sitt aller vakreste søndag morgen i et vakkert lys med en stor klar måne på himmelen. Mens det norske flagget gikk til topps utenfor kulturhuset kom folk for å se og delta i kunstprosjektet til Artica Svalbard.

Et langbord var satt opp med liggende flagg fra alle traktatnasjonene. Det er kunstneren Cristina Lucas som står bak det interaktive skulpturprosjektet.

Alle flaggene var delt opp i biter og kunne tas fra hverandre og bygges på nytt med biter fra andre flagg. En konkret, symbolsk og visuell måte å bygge nasjonene som bor i byen tettere sammen på.

Det er fjerde gang kunstneren er i byen. Kunstverket som ble presentert søndag heter «Flags of Svalbard Citizens 2019».

Kunstneren oppfordret de som hadde kommet til å komponere sine egne versjoner av flaggene som representerer de mange nasjonene inkludert i traktaten.

Arctic Chamber Music Festival feirer 100-årsdagen videre med en konsert på Kulturhuset og konsert og middag på Huset i kveld. I Møysalen i Forskningsparken blir det invitert til gratis markering i kveld. Det er Sysselmannen, Svalbard Museum og Unis som inviterer.

Powered by Labrador CMS