– Dette var en suksess, men en travel helg

Etter tre dager med ompa-musikk, har roen senket seg på Svalbard.

Paraden under årets utgave av oktoberfesten i Longyearbyen.
Paraden under årets utgave av oktoberfesten i Longyearbyen.
Publisert

– Det har vært en travel helg, men vi synes det har vært en suksess.

Det sier hotelldirektør, Mouawia «Mimo» Al Lababidi, i Hurtigruten Svalbard om helgens oktoberfest.

For siden torsdag har Longyearbyens gater vært fylt opp av mannfolk i knekorte lederhosen, og damer i matchende kjoler. Begge utsmykket med flotte rutete skjorter.

Omgitt av ompamusikk, øl og pølser har de tyske tradisjonene satt sitt preg på bybildet.

Solgte mye siste dagene

– Vi så allerede på torsdag at det kom til å bli et bra år. Da vi gikk i paraden snudde jeg meg og så køen bak, der var mer folk enn ventet. Det var kjekt å se, sier Mimo.

Han forteller at de foreløpig ikke har et anslag på hvor mange besøkende det var, men at lørdag var nesten alle billettene revet bort.

– Fra fredag ettermiddag og til godt ut på lørdag solgte vi veldig mange billetter. Dette er blitt en fin tradisjon her oppe, og det er noe som folk snakker om i ukene før det skjer. At man kler seg ut er med på å gjøre hendelsen enda bedre, sier Mimo.

Han som fikk æren av å åpne oktoberfesten i teltet utenfor Polarhotellet, var Harald Bredrup, bryggerisjef i Mack og styreleder i bryggeriforeningen i Norge.

– Dette er en artig festival, og det er andre gang vi bidrar. Det er lett å komme tilbake, og jeg liker godt arrangement som setter øl i fokus, sier Bredrup.

Mer samarbeid

For en tid siden kjøpte Mack seg inn i Svalbard Bryggeri, og det er litt av grunnen til at sjefen er på Svalbard i forbindelse med festen.

– VI ønsker å ta Svalbard ut til verden. Norge er blitt en øl-nasjon som mange snakker om. Her er en unik historie å fortelle, sier han.

– For meg har denne helgen vært grei, men de som har jobbet med dette, og da spesielt Julien og Mari som hadde ansvaret, har det vært travelt. De, sammen med mange andre, har lagt ned en stor innsats, sier Mimo.

Hele Longyearbyen har denne helgen vært preget av festivalen, med arrangement på Polarhotellet, Huset, Svalbar, Funken og Polfareren. Det er et samarbeid Mimo tror kan bli enda tettere fremover.

– Vi bør nok se på et bedre samarbeid. Da kan vi få med flere lokale, og få flere tilreisende til festivalen, sier han.

Powered by Labrador CMS