Fikk problemer på tur

Måtte vasse med høyvann opp til livet.

Tre personer fikk problemer med høyvann da de gikk langs vannkanten fra Grumant til Longyearbyen.
Tre personer fikk problemer med høyvann da de gikk langs vannkanten fra Grumant til Longyearbyen.
Publisert

Sysselmannen fikk i går kveld klokka 19.00 melding om tre personer som hadde fått problemer mens de skulle gå fra Grumant til Longyearbyen.

– De gikk langs fjæra, men så ble det høyvann. De ble våte til livet, og det ble veldig ubehagelig for dem, sier sysselmannsførstebetjent Lisbeth Hansen.

Området har bratte fjellsider, og det er derfor svært vanskelig å komme seg bort fra vannkanten. Det er også et område det er vanskelig for redningsmannskaper å komme til.

– Det er vanskelig å komme til med båt, fordi det er langgrunt. Hvis vi flyr helikopter dit kan det løsne store stein fra fjellet, sier Hansen.

De tre, en mann og to kvinner, to av dem lokale og en tilreisende, klatret litt opp i fjellsiden. Der fikk de tent bål og ventet på at det skulle bli fjære igjen.

– Vi hadde kontakt med folk som var der og sjekket. Vi fulgte situasjonen hele kvelden. De hadde heldigvis med seg klær og fikk skiftet til noe tørt, sier sysselmannsførstebetjenten.

Hun forteller at det er en rute som blir brukt av og til, og at det er flere som har fått problemer.

– Vi ønsker ikke at folk skal gå der. Hvis man ikke er veldig nøye med å finne ut av flo og fjære, risikerer man å måtte vasse. Hvis man skal gå fra Grumant til Longyearbyen anbefaler vi å gå over Fuglefjella eller på baksiden opp Grumantdalen og komme ned Bjørndalen, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS