Fin velkomst i Barentsburg

Kulturutveksling, denne gangen i Barentsburg.

Store Norske Mandsko opptrådte i Barentsburg.
Store Norske Mandsko opptrådte i Barentsburg.
Publisert
Longyearbyen Storband i aksjon i Barentsburg.
Longyearbyen Storband i aksjon i Barentsburg.

Rundt 50 personer fra kulturlivet i Longyearbyen var på kulturutveksling i Barentsburg lørdag. Longyearbyen Storband, Store Norske Mandskor, Svalbard Irish Dance Ensemble, Tundradundrene, kulturskolen og flere solister var med på den vel times lange forestillingen i kulturhuset.

Anne Søvold Vikanes, sektorsjef for oppvekst og kultur, holdt en kort takketale der hun roste det fine samarbeidet og det gode vennskapet med den russiske bosetningen i Barentsburg.

– Kulturutvekslingen markerer vår felles glede og interesse for kultur, tradisjoner, sang og musikk. Dette er et universelt språk som taler direkte til hjertene våre. Menneskene i Barentsburg og Longyearbyen feirer flere viktige dager sammen som markerer verdier som frihet og samhold. Det setter vi stor pris på. Dagen i dag markerer sesongavslutning for mange lag og foreninger hjemme hos oss. Det er alltid mange som vil være med hit. Vi takker for at dere år etter år tar så gjestfritt i mot oss, sa Vikanes.

Hun takket også Sysselmannen som stilte både med helikopter og Sysselmannsbåten Polarsysssel slik at det var mulig å gjennomføre kulturutvekslingen.

Etter forestillingen var det bankett på hotellet sammen med inviterte gjester fra kulturlivet i Barentsburg.

Powered by Labrador CMS