Utsetter stopp på reservkraft øst

Fjerner ikke motor før torsdag

Mandag 22. januar skulle etter planen reservekraft øst stoppes for å hente ut en havarert motor til reparasjon. På grunn av været er arbeidet utsatt til torsdag.

En av motorene i reservekraftverket skal hentes ut for reparasjon.

Lille julaften havarerte en av motorene ved reservekraftverk øst, noe som førte til mye oljesøl. Motoren må hentes ut for reparasjoner. 

For å få best mulige arbeidsforhold under operasjonen, vil ikke Svalbard Energi bruke de andre to motorene i reservekraftverket da, skriver Longyearbyen lokalstyre på sine nettsider.

Etter planen skulle dette gjøres mandag, men på grunn av mye vind er arbeidet utsatt til torsdag, opplyser Svalbard Energi på sine nettsider.

Svalbard Energi har kontaktet kundene med størst effektbehov, Gruve 7, KSAT og Eiscat. De har  ifølge LL vist god forståelse og skal tilpasse sitt strømforbruk den aktuelle dagen.

«Vi er svært takknemlige for deres bidrag og oppfordrer også øvrige kunder til å begrense sitt strømforbruk denne dagen», skrev LL på sine hjemmesider før helgen. Det samme gjelder torsdag opplyser Svalbard Energi.

Motorene i reservekraftverket vil kunne settes i drift for å opprettholde strømforsyningen dersom det blir behov. 

Svalbard Energi skal ta ut motoren i samarbeid med LNS Spitsbergen og JM Hansen.

Longyearbyen går i dag på diesel fra to reservekraftverk etter at kullkraftverket ble stoppet i oktober.

Powered by Labrador CMS