Turisttallene tar seg opp:

Flere besøk fra utlandet

Sommeren har vært grei, ifølge daglig leder i Basecamp Explorer Spitsbergen, Renate Pedersen. De siste ukene har antallet utenlandske gjester tatt seg opp.

Renate Pedersen, daglig leder i Basecamp Explorer Spitsbergen, forteller at de i august har hatt flere utenlandske gjester.
Renate Pedersen, daglig leder i Basecamp Explorer Spitsbergen, forteller at de i august har hatt flere utenlandske gjester.
Publisert

– Vi er naturligvis ikke på et normalstadium, men får si oss fornøyde til tross. I juni og juli var det omtrent bare norske gjester, men i august har vi hatt litt utenlandske gjester. Så måneden har startet bra, vi håper det fortsetter, sier Pedersen.

Over 400 gjester daglig

Ferske tall fra Visit Svalbard viser at antall gjester ved hoteller og gjestehus fra 17. august til 23. august i snitt er 407 gjester per dag, mot 339 forrige uke. Prognosen for neste uke viser litt nedgang: 348 gjester per dag.

Når det kommer til antall gjester som er booket inn på organiserte aktiviteter via booking-tjenesten Travelize den kommende uken viser de innhentede tallene at det er 1.227 totalt, eller 175 i snitt hver dag.

Håper trend fortsetter

Hoveddelen av turistene som besøker Basecamp Explorer Spitsbergen er fremdeles norske, ifølge Pedersen. I juli var over 90 prosent av deres gjester norske, mens samme tall for august er 75 prosent. De andre er fra blant annet Italia, Spania og Polen.

– Vi håper trenden vi ser fortsetter, og at vi får utenlandske gjester også utover i september, sier hun.

Powered by Labrador CMS