Gode nyheter til de som har behov for å fly

– Dette er mer enn vi nesten hadde tort å håpe på, sier sjefen ved Svalbard lufthavn.

PÅ VEI: Gode løsninger er på vei til som alle trenger å fly til og fra Svalbard.
Publisert

De siste dagene har det vært intens møtevirksomhet mellom Samferdselsdepartementet og flyselskapene Norwegian og SAS. Torsdag presenterte regjeringen en krisepakke for de to flyselskapene. De får til sammen seks milliarder i lånegarantier fra staten. Og det kan se ut som dette også kommer de reisende til og fra Svalbard til gode.

Svalbardposten ringer sjefen for Svalbard Lufthavn, Carl Einar Ianssen, fredag morgen.

– Nå begynner vi å ane noen konturer for den nærmeste tiden. Det ser ut som begge flyselskapene klarer å opprettholde et bra rutetilbud til og fra Svalbard, sier han.

Dagens nyheter er langt over den han hadde trodd. For bare få dager siden var lufthavnsjefen redd for at rutetilbudet ville bli betydelig redusert.

Slik det ligger an i dag, er det mye som tyder på at det vil bli nesten daglige avganger i tiden framover. Ianssen understreker likevel at dette kan endres på kort varsel.

– Dette er overraskende gode nyheter, og er nesten mer enn vi hadde tort å håpe på, sier lufthavnsjefen, som var i dialog med SAS senest torsdag kveld.

Det er altså sentrale myndigheter som har gjort dette mulig. I tillegg opplever Ianssen at både myndighetene og flyselskapene har vær lydhøre overfor lokale ønsker.

Det konkrete ruteprogrammet er det fortsatt litt for tidlig å si noe om. Dette er uansett gode nyheter for svalbardianerne.

Powered by Labrador CMS