Fly seks dager i uken ut året

Samferdselsdepartementet har fornyet avtalene med Widerøe, SAS og Norwegian om et grunnleggende tilbud av flytransport ut året.

SAS og Norwegian skal fly mellom Tromsø og Longyearbyen én gang daglig, seks dager i uken, frem til jul.
Publisert

Det skriver regjeringen i en pressemelding. Avtalen varer til 31. desember 2020 og koster 12,5 millioner kroner per uke.

«Nå som sommertrafikken har lagt seg er det en nedgang i trafikkutviklingen, og dagens smittesituasjon tilsier at denne situasjonen vil vedvare et stykke frem i tid. Derfor har Samferdselsdepartementet fornyet avtalene (...)», står det i pressemeldingen.

– Det har helt siden mars vært viktig for regjeringen å sikre et godt flytilbud over hele landet. Det er lange avstander i Norge og for mange er fly som kollektiv å regne. Gjennom at vi nå forlenger kjøpet av minimumstilbudet sikrer vi at folk kommer seg til sykehus og jobb der hvor fly er eneste mulighet, uttaler samferdselsminister Knut Arild Hareide.

SAS og Norwegian skal fly minst én rundtur daglig mellom Tromsø og Longyearbyen, seks dager i uken. Pressesjef i SAS, John Eckhoff, bekrefter at SAS vil fly denne ruten mellom Oslo og Longyearbyen, med mellomlanding i Tromsø.

– Ellers er alle rutene opp til kontinuerlig vurdering, i dagens situasjon, på om de er kommersielt drivbare eller ikke, sier Eckhoff.

Powered by Labrador CMS