Flytrafikken tilbake til normal drift

All trafikk går som normalt fra i dag ved Svalbard Lufthavn. Første SAS-fly er ventet klokken 11.25.

Flytrafikken går som normalt.
Flytrafikken går som normalt.
Publisert

Flyplassjef Carl Einar Ianssen er glad for det.

– Heldigvis er vi i gang igjen. Jeg er ikke minst glad på vegne av de reisende. Det er veldig bra at SAS-ledelsen og pilotene kom til enighet, og at vi kommer tilbake i normal trafikk, sier Ianssen.

Den første SAS-maskinen er en charter som er ventet inn klokken 11.25, neste SAS-fly inn er ruteflyet som kommer klokken 12.40.

Hardt rammet

Pilotstreiken i Sas har rammet Svalbard Lufthavn ekstra hardt selv om Norwegian sine fly har

gått som normalt.

– Vi er i en spesiell situasjon her siden vi ikke har alternative transportmåter. Sas ville prioritere Svalbard, men vi har likevel blitt skadelidende. Det er veldig uheldig. Det har alle kjent på, både fastboende og turister, sier flyplasssjefen.

Mens streiken har pågått har den lokale Avinor-sjefen fått mange henvendelser fra grupper som har ønsket å chartre fly. Noen har også benyttet seg av den muligheten under streiken.

– Jeg har stor medfølelse for de som har blitt strandet og de som ikke har kommet seg opp. Dette har vært en helt spesiell situasjon, sier han.

– Har streiken fått økonomiske konsekvenser for dere?

– Ja, vi har mistet trafikk med de avgifter passasjertrafikken medfører, i tillegg har det gått utover salg av fuel, sier Ianssen

Avinor har ikke hatt permitteringer blant sine ansatte siden den lokale flytrafikken og Norwegian har gått som normalt.

– Vi har uansett vært nødt til å ha bemanning, men vi har gitt de ansatte andre oppgaver i stille perioder og på den måten unngått permitteringer, sier, flyplassjefen.

Flyplassjef Carl Einar Ianssen er glad for at flytrafikken er tilbake i normal drift igjen.
Flyplassjef Carl Einar Ianssen er glad for at flytrafikken er tilbake i normal drift igjen.
Powered by Labrador CMS