– Jeg trenger litt fastlandstid nå

Alexander Flygel (30) har bestemt seg. 3. november flytter han fra Longyearbyen etter å ha bodd her hele sitt voksne liv.

Alexander Flygel stortrives med jobben i ferskvaredisken på Svalbardbutikken.– Jeg treffer mye folk og får stort sett nye utfordringer hver dag.
Alexander Flygel stortrives med jobben i ferskvaredisken på Svalbardbutikken.– Jeg treffer mye folk og får stort sett nye utfordringer hver dag.
Publisert

Det er aller mest muligheten til å gå på konserter han ser frem til i sin nye tilværelse et sted på Østlandet. Han er ivrig Iron Maiden-fan og liker hardrock og metal.

– Jeg gleder meg til å kunne dra på konserter og komme meg frem og tilbake samme dag. Slippe dyre flybilletter og å ta permisjon fra jobb i flere dager, sier Alexander.

Han flyttet til Longyearbyen sammen med familien da han var bare 12 år gammel. Siden det har han kun bodd ett år på fastlandet da han gikk folkehøgskole på Voss.

Alexander er et kjent fjes for mange. Han har jobbet 12 år i Coop Svalbardbutikken, og de siste ti årene i ferskvareavdelingen. Der stortrives han.

– Jeg kommer til å savne kollegene og vennene mine, men nå har jeg kommet til et metningspunkt og må gjøre noe annet, sier han.

Foreldrene flyttet til Slemmestad i fjor, det blir første stoppested. Men så fort han får seg jobb starter han boligjakten. Han har mest lyst til å bo i Drammen der broren bor eller i Sandvika.

Longyearbyen har etterhvert blitt litt for rolig og forutsigbar. Dessuten har byen forandret seg mye siden han flyttet hit.

– Sånn byen har utviklet seg de siste årene er ikke etter min smak. Det er greit at turismen skal være levebrød, men det er ikke lenger byen jeg vokste opp i, sier han.

Flytteprosessen har han holdt på med i alle fall i tre år. Før jul sendte han ned kasser med halvparten av eiendelene sine, men så har det drøyet litt før han fikk tatt den endelige avgjørelsen om å flytte.

– Den 3. november parkerer jeg Svalbardtøflene for denne gangen i alle fall. Det føles befriende. Det er først og fremst musikeren i meg som har lyst til å utfolde seg litt mer enn jeg får gjort her oppe. Jeg trenger litt fastlandstid nå, sier han.

Alexander ønsker å finne seg jobb i en ferskvareavdeling i Oslo-området og han har noen jobber i kikkerten. Han håper at det snart faller på plass.

Han har vært aktiv bassanger i Longyearbyen Blandakor og en fast bidragsyter i den årlige revyen på Huset. De siste årene har han vært sofabassist uten band, men det ser ut til å endre seg når han får flyttet.

– Jeg har et stort nettverk av venner sørpå og jeg har også fått tilbud om å spille i et band fra høsten av, sier han.

Så blir det alltids mulighet til å besøke søsteren Camilla eller tante og onkel hvis hjemlengselen melder seg.

Powered by Labrador CMS