Storm (nesten 12) søkte jobb – og fikk jobb

Rett før påske dukket det en annonse opp på Svalbardposten.no. En ung mann ønsket seg jobb – for å bruke tiden på noe fornuftig.

Vinteren er best: Storm liker seg best om vinteren, da kan han blant annet klatre på hustak.
Vinteren er best: Storm liker seg best om vinteren, da kan han blant annet klatre på hustak.
Publisert

– Det er noen dager etter skoletid jeg kjeder meg og vil heller gjøre noe fornuftig. Hver mandag og onsdag etter klokken 14 og i to-tre timer kunne jeg tenke meg å jobbe, sier Storm Bernlow.

Etter at annonsen sto på trykk og saken ble omtalt i Svalbardposten, kom jobbtilbudet. Storm fikk jobb som kjøkkengutt på Gruvelageret. Han er kjempefornøyd og gleder seg til å bruke tiden til noe fornuftig.

Storm bor på Green Dog og lever sammen med tre søsken, mor og far og cirka 250 hunder. Hundene er viktig for Storm, og han kjørte rasende fort under Hilmar Nøis 2021. Det er vinteren som er den beste tiden – da kan de base i snøen og klatre på hustakene i og rundt hundegården på Green Dog, og ikke minst – kjøre hundeslede. Han synes det er veldig kult i byen, men hvis han måtte velge er det ikke tvil om hvor han ville bo: ute i villmarka på Green Dog.

Drømmeyrket

Men tilbake til arbeidslivet. Storm er ute etter hva som helst som er nyttig å gjøre. Og det er hva som helst, bortsett fra . . .


– Det er noe jeg ikke vil. Jeg vil helst ikke ta oppvask, sier han. Den satt langt inne, og mor Karina er litt i tvil om at han burde sagt det. Oppvask blir det neppe når han blir stor, for han har et drømmeyrke.
<strong class="nf-o-text--strong">Annonsen:</strong> Her er annonsen som Storm rykket inn i Svalbardposten
Annonsen: Her er annonsen som Storm rykket inn i Svalbardposten

– Jeg vil bli lærer. De jeg har nå er jo forbildene mine, sier Storm. Så la oss håpe at han slipper oppvasken på Gruvelageret.

Mammatips

– Hvorfor ble det slik at du satte inn en annonse?

– Mamma ville hjelpe og foreslo at jeg skulle sette inn annonse i Svalbardposten. Jeg får jo ikke lov til å tjene penger, men kanskje litt lommepenger eller kanskje jeg får litt av mamma, sier Storm.

I annonsen som de rykket inn i avisen stod det følende:

Hei, jeg heter Storm og er (nesten) 12 år gammel

Jeg bor på Green Dog utenfor Longyearbyen og har derfor et par timers ventetid på ettermiddagen, flere dager i uka. Jeg vil gjerne bruke tiden fornuftig og er derfor veldig interessert i å finne en bedrift, der jeg kan hjelpe litt til. Jeg skal ikke ha noe i lønn, jeg er bare glad for å få litt yrkeserfaring. Jeg kan for eksempel gå med post, lage kaffe, rydde og pakke ut og resten kan jeg nok lære fort. Jeg kan hjelpe rundt 2x2 timer i uka. Du kan kontakte med på Stormistan09@gmail.com.

Hilsen Storm

Powered by Labrador CMS