Are blir ny sjef for idrett og kultur

Den nye kultur- og idrettssjefen har lang erfaring fra kulturlivet og media. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven 1. februar.

FIKK JOBBEN: Are Nundal (innfelt) har fram til nå hatt jobb i Stockholm. Fra 1. februar kutter han betraktelig ned på pendleavstanden, når han skal bevege seg fra presteboligen (til høyre) over til kontoret i Næringsbygget inntil kulturhuset (til venstre). Foto: Morten Fredheim Solberg / Privat
Publisert

Are Nundal (60) fikk beskjeden onsdag denne uka. Etter flere runder med intervjuer, er det klart at det er han som får jobben. Det synes han selvfølgelig er veldig hyggelig.

– Jeg vet at jeg kommer til et sted hvor kultur og idrett betyr veldig mye. I november var jeg så heldig å få jobbe som scenetekniker under kulturskolens forestilling «Magi i mørketid», og ble imponert over det jeg så der, sier Nundal til Svalbardposten.

Han har også fått med seg at idrettstilbudet i byen er bredt, blant annet når han har vært i Svalbardhallen. Det er et område han ikke er like godt kjent med som kulturfeltet, men som han gleder seg til å jobbe med.

Omfattende medieerfaring

Nundal har lang erfaring fra mediebransjen, og kommer fra en lederjobb i Sveriges Television i Stockholm. Tidligere har han jobbet 16 år i NRK der han blant annet jobbet som sjef for rikskringkasterens nettsider.

Han flyttet til Longyearbyen i høst, og er kanskje hittil mest kjent i byen for å være samboer med presten.

Ni ble intervjuet

Det var 38 søkere til stillingen, og ni av dem ble kalt inn til intervju. Longyearbyen lokalstyres sektorsjef for oppvekst og kultur, Anne Søvold Vikanes, er veldig fornøyd med at de har funnet en god arvtaker etter den avtroppende kultursjefen, Roger Zahl Ødegård.

– Nundal har bred og lang ledererfaring. Samtidig virker han som en likandes fyr som kan treffe godt i denne stillingen, sier hun.

Hun er også glad for at Ødegård vil være på plass i Longyearbyen helt til Nundal begynner 1. februar.

Powered by Labrador CMS