Vant årets soltegning

Ingeborg Andersen (11) synes ikke selv hun har tegnetalent, men hun vant årets tegnekonkurranse om den fineste sola.

Ingeborg smiler om kapp med sola etter at hun fikk vite at hun vant årets konkurranse.
Ingeborg smiler om kapp med sola etter at hun fikk vite at hun vant årets konkurranse.
Publisert

Ingeborg går i femte klasse på Longyearbyen skole. Hun har deltatt i konkurransen om å tegne den fineste sola til årets solfest siden hun begynte i første klasse. Lillesøster Astrid vant i 2015 og de siste to årene har klasseveninne Joanna gått av med seieren om årets soltegning. I år var det endelig Ingeborg sin tur.

– Det er både morsomt og kult å vinne, sier hun.

Tegningen skal brukes på T-skjorter, buttons, programmet og på plakater.

– Hvordan fikk du ideen til tegningen?

– Den fikk jeg egentlig forrige gang det var solfest. Siden den gang har jeg øvd meg på å tegne den noen ganger, Jeg liker veldig godt å tegne soloppganger og solnedganger, sier Ingeborg.

– Kommer du til å satse på kunsten framover?

– Nei, jeg liker å tegne når jeg blir fornøyd med tegningen, men jeg synes ikke jeg har noe tegnetalent, sier hun og smiler.

Ingeborg er aktiv på fritiden. Hun går på svømmetrening, spiller håndball, fotball, går på ski og klatrer.

Og så elsker hun å lese, spesielt bøker.

– Det er det beste som fins, det gjør jeg hver dag. Jeg leser også Svalbardposten, men det er ikke alt som er interessant.

Ingeborg har bodd i Longyearbyen hele livet og hun gleder seg til sola kommer tilbake til byen den 8. mars. Da er det solfest ved sykehustrappa nedenfor Svalbard Kirke, og barn og voksne kommer for å ønske sola velkommen tilbake. Hvis det er klart vær og skyfritt kaster sola solstriper bort mot sykehustrappa, men det er ikke hvert år det skjer.

– Jeg gleder meg til å se sola, hvis den kommer da. Og så er det kjekt å synge sanger og være sammen med venner, sier Ingeborg.

Hun har tegnet sola med de samme fargene flere ganger før. Aller helst skulle hun også hatt med rødt, men hun måtte ta hensyn til plassen på arket og så var det bare lov med fire farger.

Ingeborg og familien har visst at hun har vunnet konkurransen en liten stund, men det skal være hemmelig helt til torsdag. Da offentliggjør både Svalbardposten og Longyearbyen lokalstyre vinneren.

Etterpå blir alle tegningene hengt opp på biblioteket.

Powered by Labrador CMS