Fikk snøskuter av julenissen

Med våpen på ryggen og snøskuter under juletreet er destinasjonsdirektøren ved Hurtigruten Svalbard, Fred Anton Firing Ravneberg (44), klar for å oppleve Svalbard-naturen.

Fred Anton Firing Ravneberg har mye å gjøre på kontoret, men håper å oppleve mer av den vakre naturen på Svalbard i tiden som kommer.
Fred Anton Firing Ravneberg har mye å gjøre på kontoret, men håper å oppleve mer av den vakre naturen på Svalbard i tiden som kommer.
Publisert

Ravneberg har tilbrakt de siste seks årene i Bodø, etter først å ha flyttet fra hjemstedet Alta til Oslo i 2003.

Han var hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel i Bodø da muligheten til å flytte nordover dukket opp.

I starten av september i fjor begynte 44-åringen i ny jobb på Svalbard.

– Den første tiden her har vært spennende. Vi har tre hoteller, så den delen er velkjent. Samtidig er dette en stor organisasjon som har større jern i ilden enn bare hotelldrift. Drift av opplevelsestilbud og butikker er nytt for meg, men vi har mange dyktige folk som gjør en god jobb her, sier Ravneberg.

Mye arbeid med Funken Lodge

De første månedene i den nye jobben har handlet mye om å klargjøre Funken Lodge, som åpner dørene 1. februar.

– Det har vært et stort fokus på å få Funken Lodge opp å gå. Videre er hovedmålet å få flere gjester og flere overnattinger, samt få folk til butikkene og ut på opplevelser med snøskuter og båt. Svalbard er en fantastisk destinasjon, påpeker Ravneberg.

Det var derfor ikke vanskelig å si nei da tilbudet om å flytte til Longyearbyen dukket opp.

– Vi diskuterte det internt i familien og fant ut at dette er en mulighet man bare får én gang i livet. Derfor tok vi sjansen og flyttet hit hele gjengen, sier Fred Anton.

Familie på fire

Han er gift med Tonje Ravneberg Firing og far til Stina (10) og Astrid (8).

Familien på fire har planer om å bli på Svalbard en god stund fremover.

– Tidsperspektivet på en jobb er jo noen år. Vi har ikke sagt at vi skal være her i to, tre eller ti år. Nå bor vi her, og da skal vi være her, sier Ravneberg.

Flere økter på skytebanen

Som destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard AS, styreleder i Green Dog Svalbard AS og styremedlem i både Reiseliv i Nord AS, NHO Reiseliv Region Nord-Norge og Svea Svalbard AS har det foreløpig blitt lite tid til å oppleve alt det Svalbard har å by på.

Det skal det bli en endring på dette året.

– De første månedene har det vært mye jobb og mye å sette seg inn i, så jeg har ikke fått tid til så mye annet. Det er en overgang med lenger mørketid enn jeg er vant med fra Alta, men det har vært en hyggelig start. Jeg kjøpte snøskuter i julegave til familien, og ser frem til å bruke litt av fritiden til å dra på tur og nyte naturen. Jeg har tuslet litt rundt allerede, sier Ravneberg, som har skaffet seg våpen og hatt flere økter på skytebanen.

– Man blir vel aldri klar for å møte en isbjørn, men jeg er i hvert fall klar til å være ute i naturen, sier han.

Powered by Labrador CMS