Flyttet til Svalbard:

– Alltid følt meg hjemme her

Han har jobbet med alt fra dykking til å håndtere kriminelle på Oslo tinghus. Nå har han flyttet til Svalbard for å bli værende.

Hjemmekontor: Før Alf Samuelsen flytter inn på et kontor på Lompensenteret er han nødt til å arbeide hjemmefra.
Hjemmekontor: Før Alf Samuelsen flytter inn på et kontor på Lompensenteret er han nødt til å arbeide hjemmefra.
Publisert

Alf Samuelsen (48) kan fortsatt kalles en fersk innbygger av Longyearbyen, selv om den sannheten har visse modifikasjoner. I 1994-95 bodde og arbeidet han nemlig som dykker på Svalbard, da ombord på kystvaktbåten KV Senja. Det var da han fikk sansen for denne forblåste øya i nord.

– Med kystvakta var vi med rundt hele øygruppen. Helt opp til 80 grader nord. Ved 80 grader blir man jo også døpt til ishavsgast av Poseidon, sier Samuelsen.

Oppholdet på Svalbard ender allerede i 1995, men det rakk å sette dype spor i mannen som opprinnelig er oppvokst i Drøbak.

– Jeg har savnet Svalbard helt siden jeg bodde her på 90-tallet. Jeg har alltid følt meg så hjemme her, sier han.

Alfmuligmannen

Før Samuelsen kom flyttende opp til Svalbard drev han snekkerfirma Alfmuligmannen, men det er langt fra det eneste han har holdt på med. Merittlisten er både lang og bred.

- I åtte år jobbet jeg med fremstilling i politiet ved Oslo tinghus, sier han.

Noe som bare er et av de mange punktene på drøbaksmannens cv. Her finner man også erfaring som båtbygger, avdelingsleder i PSS securitas og som alt nevnt snekker og dykker.

På Svalbard fulgte det enda et nytt yrke for multikunstneren. Han er nå salgs og markedsansvarlig for bedrifter og charter i Brim explorer, samt at han er dritskoordinator for bedriftens operasjoner på Svalbard.

– Brim er tilstede i Tromsø, på Svalbard, Lofoten og Oslo. På Svalbard er det Hurtigruten som arrangerer og disponerer turene med båten Bard, men mannskapet er et samarbeid mellom begge selskap, sier Samuelsen.

Selskapet satser på å tilby miljøvennlige båtturer til både innbyggere og turister.

Og nå som både jobb, kone og hunden er på plass i Longyearbyen skal det mye til før han ser seg tilbake.

– Vi har jo flyttet opp hit for å bli permanent, sier Drøbaksmannen.

Powered by Labrador CMS