– Blir så lenge jeg trives

Jenny Kushner mener selv hun er en som helst reiser til sydligere strøk, men da hun besøkte Svalbard valgte hun å gjøre det stikk motsatte.

Hun har bare bodd her siden januar, men Jenny Kushner ser allerede på Svalbard-tilværelsen som et helt nytt kapitel i livet.
Hun har bare bodd her siden januar, men Jenny Kushner ser allerede på Svalbard-tilværelsen som et helt nytt kapitel i livet.
Publisert

Hun har bodd hele sitt liv i hovedstaden, men da Jenny Kushner var på tur til Svalbard i fjor sommer fikk hun en klar beskjed fra venninne sine.

– De mente at dette måtte jo være en fin plass for meg, sier hun.

Det var også sånn det ble. I januar 2022 sitter hun på flyet i retning Longyearbyen, og denne gangen var det for å flytte hit.

– Jeg har jo vært mer en som drar til sydligere strøk, men nå ville jeg ha et helt sett med nye utfordringer i livet, sier Jenny.

Hun starter i jobben som Arktisk reiselivsdesigner hos Basecamp Explorer. Ifølge henne selv en helomvending yrkemessig.

– Jeg gikk fra anleggsbransjen til reiselivsbransjen midt under korona. Det kan man jo kalle et spesielt valg, sier hun og legger til:

– Men vil man på et eventyr må man jo gjøre det skikkelig.

– Meldte meg på alt

Jenny flyttet til Svalbard alene. Noe hun sier krever litt ekstra av en selv.

– Sånn er det jo litt uansett hvor man flytter. Det er liksom en prosess å komme seg ordentlig inn blant lokalsamsamfunnet. Det kan ta litt tid, men heldigvis har jeg min veldig snille kollega Maiken som har dratt meg med ut på alt mulig rart, sier hun.

Kushner har også gjort egne grep for å komme seg inn i lokalmiljøet i Longyearbyen.

– Jeg var litt rastløs med å bli kjent med folk, så jeg meldte meg på alt av aktiviteter og lag jeg kunne finne, sier hun.

Mye å oppleve

I jobben hos Basecamp Explorerer for hun oppleve mye, men Kushner sier hun er ivrig på å få fylt på med arktiske opplevelser selv også.

– Jeg har jo kjøpt meg snøskuter. Det skulle jeg jo egentlig ikke ha, men så ble det fort sånn da, sier hun og legger til:

–Også vil jeg gå på ski. Her er det jo veldig gode muligheter for det. Eller det er gode muligheter til å bli god på ski. Jeg er ikke så god fra før av, sier hun lattermildt.

På spørsmål om hvor lenge hun har lyst til å bli boende på Svalbard er det noe hun ikke kan svare klart på.

– Jeg blir her så lenge jeg trives. Det er en veldig uvant følelse for meg. Men sånn er det jo litt her. Det er deilig at det ikke er så mye stress, sier hun.

Powered by Labrador CMS