Eira er praktikant i Svalbardposten

Eira Egner (22) har sin første uke på jobb som journalist-praktikant i Svalbardposten. Frem til jul skal hun være en del av redaksjonen.

Eira Egner skal være praktikant i Svalbardposten frem til jul.
Eira Egner skal være praktikant i Svalbardposten frem til jul.
Publisert

Egner studerer til bachelor i journalistikk ved OsloMet, og er på sitt andre studieår. Hun søkte seg selv til Svalbard, hovedsakelig fordi hun er friluftsinteressert, ønsket seg til et litt annerledes sted og til en liten redaksjon.

– Jeg tror man blir mer sett og får tettere veiledning i en liten redaksjon, i tillegg til at man blir mer kjent med kollegene, sier hun.

Det er den første redaksjonen hun jobber i, og nå ser hun frem til å utvikle seg som journalist.

– Jeg har mye å lære, og gleder meg blant annet til å bli bedre på å ta bilder. Bedre til å jobbe med journalistikk generelt, sier hun.

Egner har vært på Svalbard to ganger tidligere, som seks- og trettenåring. Det var i august og februar.

Svalbardposten har tatt imot praktikanter fra journalistutdanningen i flere år. Det mener redaktør og daglig leder, Hilde K. Røsvik, er et positivt bidrag.

– Jeg synes det er viktig at avisa bidrar til at journaliststudentene får jobbe i en realistisk hverdag. Jeg opplever også at Longyearbyen tar godt i mot studentene. I år er det ikke alle redaksjoner som tar i mot på grunn av korona og smittevernreglement, men vi har likevel valgt å gjøre det. Det hadde vi inngått avtale om for lenge siden, sier redaktør Hilde Røsvik.

Studenter som er under utdanning tar også med seg ny kunnskap.

– Det er flott for oss når studentene kan bidra med nye innspill og gode ideer. Sommervikaren vår i år lærte oss for eksempel mye om foto. Jeg er sikker på at Eira også kan gi oss litt ny inspirasjon, sier hun.

Powered by Labrador CMS