– Jeg har holdt avisen siden jeg flyttet hit i 1975

Vi spurte sju lesere i hvert av fra hvert av tiårene Svalbardposten har eksistert, hva deres forhold til Svalbardposten er. Les hva de svarte.

Atle Brekken
Atle Brekken
Publisert

Per-Milian Krogstad (9):
– Jeg leser avisen ganske ofte, og leter etter interessant artikler og annet stoff i den. Det er forskjellig hva som interesserer meg, sånn som i forrige utgave – da skrev dere om tannlegen som gav barna tannkrem til Halloween. Det er fint å få avisen i postkassen.
Trym Aunevik (16):
– Jeg synes avisen er bra, og leser den så ofte jeg kan. Det har jo også vært skrevet om svømmingen jeg driver med, så det er kjekt. Det er viktig at vi har en avis her, så vi som bor her kan holde oss oppdaterte med.
Hanne Elise Gjelsten Sørvik (22):
– Artikler fra Svalbardposten dukker opp på Facebook-siden min ofte, så det er en enkle måte å få tilgang til avisen. Søskenbarnet mitt abonnerer, så før jeg flyttet opp hit las mamma og jeg den ofte. Men det var bare vi to i familien som var så interesserte i Svalbard. Når man er ny en plass er det en verdi i å ha en lokalavis man kan følge med på.
Moa-Maria From Kero (30):
– Da jeg bodde på fastlandet måtte jeg abonnere på papiravisen for å holde meg oppdatert på hva som skjedde på Svalbard. Det var avisen og Ros & Info-gruppen på Facebook. Nå når jeg bor her leser jeg den digitalt, og så har vi papiravisen på jobb, og jeg er godft fornøyd med avisen.
Maiken Hermansen (42):
– Avisen er et kjekt innslag en gang i uken, og noe som er fint å ha på lunsjrommet på jobb. Det er en grei liten lokalavis som er litt opp og ned. Men jeg må lese den regelmessig, og holder meg oppdatert både på nett og papir.
Grete Bossart (53):
– Svalbardposten er en avis som betyr en del for meg. Vi flyttet hit for ti år siden, og har hatt abonnement siden første stund. Jeg får se hva som foregår i byen, og får de lokale nyhetene. Ønsker jeg å vite noe om det kulturelle kan jeg holde meg oppdatert på det. Vi har både nett- og papirutgave, men papir er favoritten. Selv om jeg savner kryssordet som var i avisen tidligere, så synes jeg avisen har blitt bedre i det siste.
Atle Brekken (69):
– Jeg har holdt avisen siden 1975, og den har, og har i alle fall hatt, en viktig rolle her. Jeg husker godt da den ble fristilt fra justisdepartementet, og hvordan det endret en del. Nå har den også vokst digitalt, og når jeg er inne på Facebook er det ofte saker fra Svalbardposten som dukker opp. Det er mange som samler på avisen, og den har et format jeg liker godt. Ved et jubileum til Polarleik gikk jeg gjennom hele arkivet til biblioteket, der var det mye interessant som dukket opp.

Bli abonnent på Svalbardposten

Hvilket abonnement passer for deg?

Alle abonnement blir automatisk fornyet til ordinær pris og løper til det blir sagt opp.

1 måned digitalt abonnement

Digital måned

190,-

for 1 måned

Bestill her

1 år papir og digitalt abonnement

Komplett HELÅR.

1980,-

for 12 måneder

Bestill her

6 måneder papir og digitalt abonnement

Komplett halvår.

1125,-

for 6 måneder

Bestill her

1 år digitalt abonnement

Digitalt helår

1380,-

for 12 måneder.

Bestill her

6 måneder digitalt abonnement

Digitalt halvår

860,-

for 6 måneder

Bestill her

1 år komplett sør for Bodø

2430,-

Full digital tilgang, eAvis og papirutgaven én gang i uken.
Portotillegg pr. avis fra Bodø og sørover pålydende kr 10,-

Bestill her

6 måneder komplett sør for Bodø

1345,-

Full digital tilgang, eAvis og papirutgaven én gang i uken.
Portotillegg pr. avis fra Bodø og sørover pålydende kr 10,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS