Med forfatter i magen

Lisbeth Espenes (65) ble med mannen på lasset. Det var ikke bare lett.

Lisbeth Espenes synes det var vanskelig å ikke ha en jobb å gå til da hun flyttet hit i april.
Lisbeth Espenes synes det var vanskelig å ikke ha en jobb å gå til da hun flyttet hit i april.
Publisert

I slutten av april kom hun flyttende til Longyearbyen. Mannen hadde fått jobb som eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre. Hun kjente ingen og hadde heller ikke jobb å gå til.

– Den første tiden var det vanskelig. Etterhvert har det bare blitt bedre og bedre. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker og vært på mange turer. Nå jobber jeg litt på museet og setter meg på biblioteket for å skrive i ledige stunder, sier hun.

Lisbeth er eiendomsmegler og har i tillegg hatt mange forskjellige jobber gjennom sin yrkeskarriere. Hun er fra Askim, og har blant annet solgt fine leiligheter på Aker Brygge i Oslo. Da hun var 62 år sluttet hun i jobben for å gjennomføre drømmen om å skrive en roman.

– Jeg følte veldig for at jeg måtte gjøre det. Jeg skrev en roman med fragmenter fra eget liv og fra andre rundt meg. Boken ga jeg ut på eget forlag, sier Lisbeth.

Boken «Dager av tiden» har også forside illustrert av forfatteren selv.

– Når jeg har bestemt meg for noe, gjennomfører jeg. Jeg er stolt av gjennomføringskraften, sier hun.

Lisbeth drømte gså om å flytte til en utpost, og hadde avtalt med en venn å leie hans bolig i Lofoten i en tre-månedersperiode denne høsten. Så ble det Svalbard i stedet.

Nå er skuter innkjøpt og sammen med kjæresten har de allerede sett mye av øyriket.

– Jeg er kjempeglad i å reise på turer. Det har blitt enda mer etter at jeg kom hit, sier hun.

Hun er spent på hvordan mørketiden blir. Den har hun aldri opplevd før.

– Det blir et interessant eksperiment. Midnattsolen vi har hatt har jeg bare vært fascinert av, sier hun.

Hun setter pris på den avslappete atmosfæren i byen.

– Folk har mer tid. De er inkluderende og kjempetrivelige, sier hun.

Siden hun kom har hun lest seg opp på svalbardhistorie og fangstmannshistorie. Hun synes det er imponerende å lese om de som lever et så anderledes liv ute i naturen.

Lisbeth har ikke gitt slipp på skrivedrømmen. Den lever i beste velgående.hun ser også frem til den kommende litteraturfestivalen i begynnelsen av september.

– Jeg skriver litt noveller og dikt, men har ikke fått helt roen og inspirasjonen igjen til skriving etter at jeg flyttet hit, sier hun.

Diktene leser hun for venner og kjente. Ideer og ord kommer gjerne nattestid, så på nattbordet ligger det alltid penn og papir klar.

Lisbeth har to voksne barn, men foreløpig ingen barnebarn. Hun vet ikke hvor lenge hun blir boende.

– Uansett hvor lenge jeg blir så vet jeg at dette kommer til å være en fantastisk periode i livet. Det er så flott og spennende her, sier hun.

Powered by Labrador CMS