Folk:

Møt Norma Carpediem

Hun kom nedover fra Varden på glatte sko og med det største smilet rundt munnen. – Jeg har vært helt på toppen og akt på rumpa ned, og Svalbard er helt fantastisk.

Fargerik: Norma Carpediem er halvt dominikansk og halvt belgisk. Nå er hun forelsket i Svalbard.
Fargerik: Norma Carpediem er halvt dominikansk og halvt belgisk. Nå er hun forelsket i Svalbard.
Publisert

Her er Norma Carpediem (41), halv dominikansk, halvt belgisk, bosatt i Oslo og forelsket i Svalbard. Selv om hun er født og oppvokst i et helt annet klima, er det mot nord hun har følt tiltrekning til. Nå kommer hun rett fra skutertur til Tempelfjorden. I et følge på 11 personer var det én som badet fjorden. Jo, isbaderen Norma.

– Da jeg for noen dager siden var på tur til Pyramiden, fikk jeg ikke lov til å bade selv om jeg foreslo å bade naken med alle som tilskuere, sier Norma.

– Jeg tiltrekkes mot Nord-Europa, Skandinavia og Norge. Jeg er glad i kulde. Jeg kaller meg den dominikanske viking. Jeg har ikke noen biologisk tilknytning til Norge, men i det andre livet må jeg ha vært et troll, en hulder, bare se på håret mitt, sier Norma.

Snakker fem språk og litt til.

Hun kom til Norge som Erasmus-student, egentlig skulle hun til Japan. Hun traff Øystein fra Tromsø og holdt sammen i åtte år. Siden har hun blitt. Hun gjorde et forsøk på å flytte tilbake til Belgia, men det gikk forferdelig

– Jeg måtte tilbake til Norge. Jeg klarte ikke å tilpasse meg livet i Belgia og måtte reise tilbake etter 3,5 år. Da jeg kom tilbake hit fikk jeg ny energi, det var en lettelse. Her er ro, naturen gjør den store forskjellen, det er mindre stress og større muligheter, sier hun.

Norma er sosiolog og har jobbet for flere humanitære organisasjoner, blant annet Leger uten Grenser. Nå jobber hun med nyankomne flyktninger i Nav. Hun snakker norsk, fransk, spansk, engelsk, flamsk og italiensk. Nå lengter hun bare etter å komme tilbake til Svalbard.

Fine folk

– Jeg er forelsket i Svalbard. Det er et fantastisk sted. Jeg har bare vært her en uke, men har fått oppleve en strålende natur, folk er hyggelige. Jeg er veldig glad i mat og har prøvd mange restauranter. Jeg liker jo å gå på ski, snowboarding, isbading og all mulig kroppsaktivitet. Nå må jeg oppleve Svalbard på sommerstid, sier hun.

– Jeg prøvde å få meg jobb her i fjor, men det gikk ikke. Men jeg kunne tenke meg å jobbe på Svalbard, gjerne med guiding. Jeg snakker flere språk, er aktiv og sporty, liker å snakke med folk og er sosial. Jeg har jobbet som guide og med organisering av turer og aktiviteter, sier hun.

Der kom jobbsøknaden. Vil du vite mer om Norma så driver hun bloggen «My crazy carpediem life». Der skriver hun om sitt liv, reise, Norge, sex, dating. Eller om alt mulig, som hun selv sier.

Powered by Labrador CMS