Kommentar:

Vi følger korona-situasjonen tett

Svalbardposten vil følge situasjonen rundt mulig koronasmitte i byen tett de neste dagene.

Synes du Svalbardposten har mye stoff om koronaviruset? Redaktør Hilde Røsvik forklarer her hvorfor saken følges så tett.
Publisert

Det betyr at nettsiden vår får mange saker som er relatert til situasjonen. Vi gjør dette fordi vi mener det er viktig at befolkningen får informasjon fortløpende.

Vi ønsker ikke å være med på å skape frykt, men mener at dette er såpass alvorlig at det fortjener plass og oppmerksomhet.
Så langt har endringene fra dag til dag vært store. Da kreves det at vi i pressen følger utviklingen. Fra 27. februar til 11. mars har antall smittede personer i Norge økt fra null til 420 personer. Det er også flere personer som sitter i karantene i Longyearbyen i påvente av prøvesvar.

Vi bor i et lite og tett samfunn. Daglig kommer det fly med reisende fra mange land hit. Det gjør oss veldig sårbare, og derfor mener vi det er viktig å prioritere saker om koronasmitte, konsekvenser og tiltak.

Informasjon som gjelder liv og helse, og som vi vurderer som viktig for hele befolkningen, legger vi ut åpne. Andre saker publiseres på vanlig måte for våre abonnenter.

Powered by Labrador CMS