I denne løypa blir det ingen å se i år

Svalbard skimaraton er avlyst. I tillegg stoppes all aktivitet i regi av Svalbard Turn ut mars. – Dette er selvfølgelig veldig leit, sier styreleder Per Nilssen.

Fra Svalbard skimaraton 2019.
Fra Svalbard skimaraton 2019.
Publisert

Styret i idrettslaget har snakket sammen over telefon torsdag formiddag. De er enstemmige i at, slik koronasituasjonen har utviklet seg, så er det beste å avlyse skimaratonet.

Det er etter en anbefaling fra Norges Idrettsforbund, som kom i formiddag, avgjørelsen ble tatt.

– Dette er jo både forargerlig og veldig leit. Skimaratonet er jo vårens store begivenhet for idrettslaget, og vi har gledet oss til det helt siden forrige skimaraton, sier Nilssen.

At det også er den største inntektskilden til Svalbard Turn gjør også at beslutningen kan få konsekvenser. Hva dette vil bety er noe styret i klubben nå skal se på.

509 påmeldte

Det var litt over 500 påmeldte til skirennet da avgjørelsen ble tatt.

– Vi tar avgjørelsen nå, i god tid før rennet, for at det skal være forutsigbarhet til flest mulig involverte, sier Nilssen.

Før de besluttet å avlyse var idrettslaget i dialog med blant annet Longyearbyen lokalstyre (LL) og Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

– Det er selvfølgelig med tungt hjerte vi gjør dette, sier daglig leder i idrettslaget, Silje M. Hagen.

Både Hagen og Nilssen poengterer at idrettslaget ønsker å gjøre de de kan i den nasjonale dugnaden for å forhindre at smitten brer om seg.

Stanser all klubbaktivitet

Også den daglige virksomheten til Svalbard Turn blir påvirket av koronasituasjonen. All aktivitet i regi av idrettslaget stanses fram til 1. april.

– Vi vil fortløpende vurdere om vi skal forlenge eller avblåse stansen. Vi begynner stans for hele mars, så ser vi det an, sier klubbens styreleder.

Nilssen håper folk likevel klarer å holde seg i fysisk aktivitet.

– Det er jo mye man kan gjøre ute selv om det er kaldt, sier han.

Powered by Labrador CMS