Virus-krisa:

NHO: Svalbard hardest rammet i Norge

På Svalbard blir næringslivet hardest rammet av konsekvenser av koronaviruset: 38 prosent av bedriftene her har opplevd lavere etterspørsel eller kanselleringer som følge av koronaviruset. Det er høyest i landet, skriver NHO i en pressemelding.

Svalbard rammes hardest.
Svalbard rammes hardest.
Publisert

Ellers i landsdelen er tallet 25 prosent. Tallet fremkommer etter en medlemsundersøkelse NHO har gjennomført. Nå krever arbeidsgiverorganisasjonen at myndighetene setter inn tiltak for å unngå konkurser i næringslivet.

Hittil har det ikke vært permitteringer som følge av virus-krisa. NHO frykter at det vil komme.

– Vi må gjøre alt vi kan for å unngå konkurser. Det betyr at våre bedrifter må ivareta de ansatte og følge rådene til myndighetene. Folkehelseinstituttet, UD og NSR oppdaterer fortløpende informasjon. Sammen med oljeprisfallet kan dette bli en kritisk situasjon for norsk økonomi og norske arbeidsgivere, sier regiondirektør Målfrid Baik i NHO i meldingen.

NHO har sendt ti krav til regjeringen, om tiltak de mener er nødvendig for å hindre større krise i næringslivet. Blant annet ønsker man seg rentekutt, utsatte skatte- og avgiftsbetalinger og at dagene med lønnsplikt under permittering, fjernes.

Powered by Labrador CMS