Personer i korona-karantene i Longyearbyen

Avdelingsleder ved Longyearbyen sykehus, Bente Brataas, opplyser at personer i Longyearbyen har blitt testet for koronavirus.

Personer i Longyearbyen er satt i hjemmekarantene, i påvente av prøvesvar.
Publisert

De sitter nå i hjemmekarantene.

– Det er ikke mange vi har testet, men de som er testet sitter i hjemmekarantene. Det kan ta opp til tre dager før vi får svar på prøvene, sier Brataas.

Ifølge avdelingslederen er det mellom én og fem personer som er testet, men hun har ikke informasjon om hvorfor. Definisjon av et mistenkt tilfelle, og grunn til testing, er ifølge Folkehelseinstituttet akutt luftveisinfeksjon med minst ett av følgende symptomer: Hoste, kortpusthet, feber, og man må oppfylle minst ett av følgende kriterier: Vært i område med utbredt spredning av viruset, vært i nærkontakt med bekreftet tilfelle, vært på reise utenom Norden og er ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid, eller har vært på reise utenom Norden og er innlagt i helseinstitusjon.

Områder med utbredt spredning av viruset per 11. mars er Hubei-provinsen i Kina, Iran, Sør-Korea, Italia, og Tirol i Østerrike.

Folkehelseinstituttet skriver også at hjemmekarantene anbefales for alle som har hatt nærkontakt med et bekreftet tilfelle, helsepersonell som er husstandsmedlemmer til mistenkte tilfeller, og alle personer som har vært i områder med utbredt spredning av koronavirus. Hjemmeisolering anbefales for alle som er bekreftet smittet, i tillegg til de som er syke og prøvetas for viruset.

Hvis man mistenker at man har fått koronavirus, skal man kontakte sykehuset over telefon.

Powered by Labrador CMS