Sender beskyttelseutstyr til UNN i Tromsø

Store Norske sender 100 beskyttelsedrakter og 12.000 støvmasker til Universitetssykehuset i Tromsø.

En kjelke med beskyttelsesutstyr kom på skuter fra Svea i dag. Her lempes kassene inn i en ventende bil. Fra venstre Kjell Engesvold, Store Norske, John W. Olsen, Pole position og Bjørn Roar Mannsverk, Store Norske.
Publisert

Store Norske gikk gjennom lagrene sine i Svea og Gruve 7 for å se om de hadde utstyr som kunne brukes under koronapandemien. Gruvesjef Per Nilssen er glad for at de fant noe å bidra med.

Mia Skettås og Sondre Flesjå gjør klar esker med åndedrettsvern og beskyttelsesdrakter i Gruve 7.

– Vi har vært i dialog med UNN de siste dagene, og i morgen skal vi sende et lass med utstyr til Tromsø. Sykehuset her i Longyearbyen har også vært med i dialogen, men de har det utstyret de trenger. På fastlandet vil trolig behovet bli mye større, sier Nilssen.

Sendes ned

Noe av beskyttelsesutstyret har produksjonsfeil som gjør at de ikke beskytter fullt ut mot fint støv, men de kan forhåpentligvis brukes på sykehuset.

– Vi er glade for at vi kan bidra litt for å lette situasjonen for dem som virkelig skal stå i front og kjempe kampen mot sykdommen, nemlig helsearbeiderne, sier Nilssen.

Kassene med utstyr før avhenting.

Den første sendingen går med fly til Tromsø torsdag, resten går fredag.

Lokalt oppdrag

Det er Pole Position som sørger for sendingen til fastlandet. Torsdag formiddag kom en del av utstyret med skuter fra Svea.

– De står for hele forsendelsen fra Gruve 7 og det som kommer fra Svea helt til sykehuset. De hoppa umiddelbart rett inn i oppdraget. UNN kunne ha ordnet med logistikken selv, men var veldig glad at Pole Position tok den jobben, sier Nilssen.

Powered by Labrador CMS