Longyearbyen Hundeklubb stenger luftegården for byhunder etter at flere av hunder i helgen har fått hoste.

Stenger luftegården for byhunder midlertidig 

Flere hunder i hundeklubbens hundegård har fått hoste. Som et føre-var-prinsipp blir derfor luftegården for byhundene nå stengt. 

Publisert

Det skriver ny leder for Longyearbyen Hundeklubb, Karolina Karas, i et Facebook-innlegg til Longyearbyens hundeiere. 

I Facebook-gruppen «Vi med hund på Svalbard» skrives Karas at de stenger luftegården for byhundene som følge av at de har fått melding om flere hunder i hundegården har fått hoste.

– Fordi vi ikke enda vet hva som kan være grunnen til hosten og for at ikke flere hunder skal bli syke, stenger vi luftegården til byhundene for å hindre unødig smitte, sier den nyvalgte lederen for Longyearbyen Hundeklubb, Karolina Karas. 

Styret i Hundeklubben ber derfor hundeeierne om å ikke ta med hundene sine til byhundegården inntil videre uavhengig om de er syke eller friske, og følge med på om egne hunder får symptomer. 

Med stengingen ønsker de både å sikre hundene som bor i byen, og sikre at ikke potensielt syke hunder i sentrum smitter tilbake igjen til friske hunder.

– Hvor lenge holder dere luftegården stengt?

– Inntil videre. Vi skal holde øynene åpne selv og følge med på om flere hunder hoster. Men i alle fall til det går over, sier hun. 

Karas sier de også har vært i kontakt med både veterinær og Mattilsynet for å forhøre seg om hva som var beste løsning inntil videre. Hun understreker ovenfor avisa at dette kun er snakk om å være føre-var-prinsipp, og at ingenting er bekreftet. Stengingen er derfor kun et forebyggende tiltak, ettersom det er mange hundeeiere i byen som bruker luftegården hyppig.

Hun sier det også vil bli hengt opp skilt om at luftegården er stengt.

Longyearbyen Hundeklubb ber også at de som har syke hunder tar forhåndsregler og holder hundene i bur. Denne karen, som foreløpig er frisk som en «fisk», stilte velvillig opp som et godt forbilde om at det er viktig å holde seg i bur om man ikke er frisk.
Powered by Labrador CMS