Stanset ikke for politiet - må møte i retten

Ifølge politiet stoppet den utenlandske sjåføren hverken da politiet skrudde på blålys, eller da de la seg opp på siden av bilen med sirenene.

Sjåføren kjørte slutt inn til siden like ved Sportcenteret.
Sjåføren kjørte slutt inn til siden like ved Sportcenteret.
Publisert Sist oppdatert

Den utenlandske sjåføren som i november i fjor ble stanset av Sysselmesteren etter en melding om ujevn kjøring, må møte i retten i slutten av januar.

Sjåføren, som fikk førerkortet beslaglagt, står nå tiltalt for ikke å ha stanset for politiet.

Svalbardposten omtalte først saken i november. Da opplyste Sysselmesteren at de ikke mistenkte at sjåføren hadde hatt promille, men de mente at sjåføren ikke hadde gyldig førerkort. 

29. november ble saken om førerkortet henlagt på bevisets stilling. I stedet fikk sjåføren et forelegg for overtredelse av vegtrafikkloven for uaktsom kjøring, samt for ikke å ha stanset for politiet.

I rettspapirene uttaler Sysselmesteren at sjåføren skal ha kjørt i varierende hastighet, vinglet i kjørebanen og krysset veien. 

De skriver videre at da patruljebilen la seg bak den aktuelle bilen, reagerte sjåføren hverken på blålys eller at de blinket med fjernlysene. Heller ikke da de kjørte opp på siden og skrudde på sirene. 

Ifølge Sysselmesteren stanset sjåføren først i det hen fikk øyekontakt med sysselmesterførstebetjenten som pekte ut til siden.

Sjåføren fikk bot for ikke å ha stanset for politiet, på 8.000 kroner. Denne ble ikke vedtatt. Saken er derfor satt til behandling i Nord-Troms og Senja tingrett i slutten av januar.

Powered by Labrador CMS