Forlenger evakuering i Nybyen

Evakueringen og oppholds- og ferdselsforbudet i Nybyen opprettholdes. Det skriver Sysselmannen i en pressemelding i dag, torsdag.

Evakueringen og oppholds- og ferdselsforbudet i Nybyen vil vare til skavlene langs toppen av Gruvefjellet ikke lengre utgjør en trussel. Bilde tatt i dag, torsdag 29. april.
Publisert

Det er fortsatt fare for at skavlene på toppen av Gruvefjellet kan løsne og falle ned. Senest onsdag kveld gikk det et skred mot bebyggelsen, opplyser vakthavende sysselmannsførstebetjent til Svalbardposten. Det er også registrert brudd på ferdselsforbudet i området.

Beslutningen om fortsatt evakuering ble tatt etter et møte mellom Sysselmannen, Skred AS, Norges vassdrags- og energidirektorat og Longyearbyen lokalstyre torsdag. Nye vurderinger vil bli gjort neste torsdag.

Det har vært flere evakueringer fra Nybyen denne vinteren. Nåværende ble iverksatt fredag 9. april. Da opplyste sysselmann Kjerstin Askholt til Svalbardposten at tiltakene ville vare til skavlene langs toppen av Gruvefjellet ikke lengre utgjør en trussel. Det har gått flere skred i Nybyen i år: 28. mars, 31. mars, 11. april og 18. april.

Powered by Labrador CMS