Ny forskningsdirektør

Norsk Polarinstitutts programleder for Svalbard, Harald Steen, blir ny forskningsdirektør ved samme sted.

Ny jobb: Harald Steen, ny forskningsdirektør ved Norsk Polarinstitutt her i Longyearbyen i 2015 etter 141 døgn på tokt i isen.
Ny jobb: Harald Steen, ny forskningsdirektør ved Norsk Polarinstitutt her i Longyearbyen i 2015 etter 141 døgn på tokt i isen.
Publisert

– Jeg er svært fornøyd med at Harald blir en del av ledergruppen. Han har lang og relevant erfaring fra forsking i polarområdene og ikke minst har han jobbet lenge ved instituttet og kjenner oss godt fra flere sider. Jeg vet òg at han har et sterkt engasjement for samarbeid internt og med miljøer utenfor instituttet, seier direktør Ole Arve Misund i en pressemelding.

Harald Steen er utdannet biolog fra Universitetet i Oslo, og tok doktorgrad i 1995 om smågnagere. Som leder av forskningsavdelingen skal han arbeide med instituttets brede forskingsfelt både i Arktis og i Antarktis, det ser den nyslåtte forskningsdirektøren fram til.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter meg og å bringe instituttet videre, vi gjør mye god forsking allerede og det skal vi forstsette å dyrke framover, sier Harald Steen.

Harald Steen var tokt- og prosjektleder under N-ICE 2015 som var det største norsk istoktet i sitt slag noensinne. Bare bruken av skipet hadde et budsjett på 50 millioner kroner. Det var også et norsk prestisjeprosjekt, og ble blant annet fulgt av National Geographic.

Powered by Labrador CMS