Leserinnlegg:

Det må være plass til alle!

Longyearbyen skole
Longyearbyen skole
Publisert Sist oppdatert

Alle barn i Longyearbyen fortjener den samme rettferdigheten i skolelivet. Uansett hvem og hvordan de er. Alle er forskjellige – og det er bra!

Jeg liker ikke at det har kommet nye regler som gjør at barn som trenger mer hjelp på skolen ikke skal kunne bo i Longyearbyen. Jeg blir faktisk sint! Det er urettferdig og dårlig gjort! Jeg håper alle forstår hvor viktig hver og en er, og at vi trenger forskjellige barn.

De nye reglene straffer barn som er litt annerledes og trenger litt mer hjelp enn andre for å klare skolen. Men det er faktisk en av barnerettighetene at alle barn skal få den opplæringen de trenger. Og så er det ekstra ille at barn som allerede har utfordringer fra før av, skal oppleve å bli utestengt fordi noen voksne mener det er for vanskelig å skaffe hjelp til dem.

Dessuten lærer man på skolen ikke bare regning og skriving, men også hvordan man er med andre mennesker, og derfor har alle godt av å gå i en klasse med ulike barn. Så kan man hjelpe hverandre. Jeg går selv i en klasse med barn som trenger mer hjelp til skolen en andre. Det er gøy å leke med dem, og de er like spesielle og verdifulle som alle andre. Og så har jeg lært ting av dem som jeg ikke hadde lært ellers, som for eksempel tegnespråk. Så med den nye forskriften blir skolen også dårligere for dem som ikke trenger ekstra hjelp.

Jeg synes at Longyearbyen skal være et familiesamfunn der det er plass til alle!

Powered by Labrador CMS