Første artister til Polarjazz klare

Ingrid Bjørnov og Jan Eggum er bekreftet til Polarjazz 2021.

Jan Eggum kommer til Longyearbyen.
Jan Eggum kommer til Longyearbyen.
Publisert

– Det er to godt kjente, veletablerte og folkekjære artister, og de har en fin appell til et bredt publikum. Jeg har stor tro at de på sin lune og humoristiske måte klarer å trollbinde vårt lokale publikum, sier Trond Strugstad.

Blir intimkonserter

Han sitter i styret for festivalen. Hvordan festivalen kommer til å bli er foreløpig usikkert, med tanke på koronarestriksjoner i stadig endring.

– Men det som er sikkert er nok at det blir intimkonserter i år. Pandemien legger begrensninger. Vi kan for eksempel ikke få inn et stort band eller ha 500 publikum i salen, som tidligere. I verste fall får vi bare inn 50 personer per konsert, forteller Strugstad.

I dialog med smittevernlege

Styret er i dialog med smittevernlege og myndigheter under planlegging av festivalen.

Polarjazz-styret ser frem til festivalen i februar. Fra venstre: Espen Klungseth Rotevatn, Trond Strugstad og Lasse Stener Hansen.
Polarjazz-styret ser frem til festivalen i februar. Fra venstre: Espen Klungseth Rotevatn, Trond Strugstad og Lasse Stener Hansen.

– Vi gjennomfører Polarjazz uavhengig av situasjonen vi står i, men i henhold til gjeldende forskrifter – for å sikre at dette blir riktig, sier Strugstad.

Ingrid Bjørnov har stått på scenen siden 1980, først som halvparten av Dollie. Senere har hun vært komponist, kapellmester og arrangør for teater og TV, før hun debuterte som soloartist rundt tusenårsskiftet.

Bergenseren Jan Eggum platedebuterte i 1975, og har blitt tildelt Spellemannsprisen for to album. Han spilte på Polarjazz også i 2010.

Annonserer flere artister

At det å selge inn Svalbard som destinasjon gjør jobben enklere for arrangørene er ikke noe nytt. Strugstads inntrykk er at artistene gleder seg til å komme til Longyearbyen.

Ingrid Bjørnov kommer til Longyearbyen.
Ingrid Bjørnov kommer til Longyearbyen.

– Jeg har ikke hatt direkte kontakt med dem, men har forstått at de gleder seg. Artistene setter stor pris på Svalbard generelt. Kanskje særlig nå, med tanke på tørket når det kommer til oppdrag, konserter og publikum. Jeg tror de ser fram til Polarjazz – det gjør i alle fall vi, sier han.

Flere artister blir annonsert fremover, og det legges stor vekt på tilbud til barn og unge med egne konserter og workshops, ifølge Strugstad.

– Vi jobber med et par gode, store navn til, lover han.

Powered by Labrador CMS