Glede og litt gruing på første skoledag

20 av 23 førsteklassinger gledet seg til å begynne på skolen på første skoledag ved Longyearbyen skolen.

Klar for skole: Første skoledag for 23 elever ved Longyearbyen skole. Her er 21 av dem avbildet.
Publisert

23 små mennesker kom en etter en, de fleste klamrende til den trygge hånden til far eller mor. Noen slapp den fort når de ble møtt av lærere og ansatte. Andre var av den mer sjenerte typen og holdt hardt i hånden og ble sittende på fanget til en av foreldrene.

Rektor Frode Westby Thorstad ønsker velkommen sammen med en bamse som han hadde på armen som en beroligende maskot. Han spurte blant annet om at de som gledet seg til å begynne på skolen rekte opp hånden. En rask telling viste det seg at 20 gledet seg til å begynne på skolen. Da spørsmålet om noen gruet seg kom det tre forsiktige hender i været.

Hver elev ble så ropt opp for å hilse på rektor og lærerne. Noen hoppet på lette ben fram til podiet, mens andre gikk mer slukøret fram og albuehilste på dem som skal stå for ny kunnskap og god opplæring. Smårollingene stilte seg pent opp og ventet høflig til alle elevene var gjennom hilsingen og forsiktig skuling på sine nye venner. Stemningen ble mer og mer avslappet før fotografer og foreldre fikk tatt sine bilder – og det er viktige bilder.

Så var den offisielle seansen over og skolens nye elever med sine nye skolesekker ble stilt opp på rekke og forsvant sammen med lærerne til klasserommet. Tilbake satt foreldrene og så barna forsvinne inn i et nytt kapittel av sine liv. Etterpå beroliget rektor alle om at dette ville gå bra.

Den store dagen var over og alvoret startet. Barna glemmer etter hvert den første skoledagen, men alle foreldrene vil for all tid huske denne dagen på Longyearbyen skole.

Albuehilsing: Rektor med bamse hilste på elevene på riktig koronavis.
alvoret: Så var mottagelsen over og førsteklassingene ble geleidet til klasserommet sitt.
Albuehilsing: Rektor Frode Westby Thorstad hadde med en beroligende bamse.
Powered by Labrador CMS