Fortsatt kunstsenter i Nybyen

Kunst- og håndverkssenteret i Nybyen drives trolig videre i minst tre år. LL planlegger å overlate driften til private.

VIDERE DRIFT: Politikerne ga grønt lys for videre drift i privat regi av kunst- og håndverkssenteret i tilknytning til det flytteklare Galleri Svalbard.
VIDERE DRIFT: Politikerne ga grønt lys for videre drift i privat regi av kunst- og håndverkssenteret i tilknytning til det flytteklare Galleri Svalbard.
Publisert

Galleri Svalbard stenger i Nybyen etter planen 30. juni og gjenåpner i nye lokaler i Coop-bygget i sentrum. Det tilknyttede kunst- og håndverkssenteret i Nybyen fortsetter trolig i minst tre år.

Det fortalte kultursjef Are Nundal i Longyearbyen lokalstyre (LL) til politikerne i Oppvekst- og kulturvalget (OKU) tirsdag.

Den videre driften vil i tilfelle skje i privat regi. Siden politikerne vedtok å avvikle driften av galleri og kunstsenter i Nybyen har det ikke lykkes LL å finne andre egnede lokaler. LL har mottatt interesse fra et par aktører for å drive videre i en begrenset periode, men vil gi flere mulighet til å melde interesse.

– En løsning ved å sette bort driften til andre vil kjøpe oss tid, forklarte Nundal.

Forutsetningene er at lokalene skal brukes til kunst- og håndtverksvirksomhet, og kultursjefen er klar på at alle som er tilknyttet senteret idag, skal få tilbud om forlenging av sine kontrakter.

Det er duket for en formell anbudsrunde før detaljene er klare, men kultursjefen er klar på at alle som er tilknyttet senteret idag, skal få forlenget sine kontrakter.

– LL vil fortsatt ha ansvar for det bygningstekniske og infrastruktur, mens den daglige driften av senteret vil gjøres av eksterne. Herunder muligheten for å leie ut hyblene i senteret, sa Nundal i sin orientering til OKU-politikerne.

Politikerne ga sin støtte til den skisserte løsningen og kan dermed vente seg et saksfremlegg om kunst- og håndverkssenterets fremtid med det første.

Powered by Labrador CMS