Fortsetter jaging av tre isbjørner

Mandag morgen er Sysselmannen på vei ut for å jage binne og to unger innover i Todalen.

Isbjørnbinna og de to ungene da de forsynte seg av et reinkadaver ved Revneset i forrige uke. Bjørnene ligger nå i Todalen, og Sysselmannen skal mandag forsøke å jage dem videre innover dalen.
Publisert
Isbjørnbinna og de to ungene var først på andre siden av Adventfjorden, men ble jaget nordover. Nå er de kommet tilbake, og Sysselmannen forsøker nå å jage dem sørover, innnover Todalen og vekk fra byen.

Isbjørnbinna og hennes to unger er de samme bjørnene som kom til Revneset via Carolinedalen for fem dager siden. Etter å ha forsynt seg fra et reinkadaver i området, ble bjørnene jaget tilbake samme veien som de kom.

Nå er isbjørnmamma og hennes to små tilbake igjen. Søndag ettermiddag fikk Sysselmannen melding om at de befant seg i Adventdalen. Man håpet av bjørnene skulle fortsette innover i dalen, og passere forbi, men nå har de tatt en avstikker.

– De ligger i Todalen nå. Vi har holdt vakt i hele natt. Vi skal straks ut og forsøke å lede bjørnene videre innover dalen og vekk fra byen og bebyggelsen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Welle.

Etter å ha fått bjørnene så langt som Fritham, vil de ha valget om å gå videre inn i Bødalen eller Gangdalen. Binna kan også velge å snu, og komme tilbake. Hun er satelittmerket, og det gjør at Sysselmannen kan holde henne under oppsikt.

Veien innover i Adventdalen ble søndag stengt ved den gamle flystripa. Mandag formiddag melder Sysselmannen at veien er åpnet igjen, og at bjørnene er på vei innover i Todalen.

Powered by Labrador CMS