Emil (8) imponerte Brann-kjempen

Azar Karadas og Erlend Hanstveit var godt fornøyd med å se Brann-drakter 200 mil hjemmefra.

Publisert

Liverpool, Manchester United, Arsenal og Barcelona var alle representert med drakter da Brann inviterte til fotballskole i Svalbardhallen torsdag til lørdag. Noen Brann-drakter var det også å se, selv om ikke alle hadde valgt dem selv.

– Jeg er Real Madrid-fan, men pappa er Brann-supporter og tvinger meg til å ha på meg denne drakten, sier åtte år gamle Emil Stenseth Johnsen.

Bildegalleri: Ladet opp til VM på verdens nordligste fotballskole

Ikledd Brann-drakt banker han først ballen høyt opp på veggen. Men etter noen forsøk sikter han seg inn og imponerer instruktørene ved å treffe ballen han sikter på, som ligger plassert oppå en kjegle noen meter unna.

– Han blir automatisk kaptein! Det er veldig kjekt å se spillere med Brann-drakter her. Vi har et uttalt mål om å omvende flest mulig i løpet av disse dagene, men det spørs om vi klarer det, gliser Hanstveit, som har spilt i Belgia og Sverige.

Paula Dahl (til venstre) og Astrid Andersen i duell.
Paula Dahl (til venstre) og Astrid Andersen i duell.

Nye øvelser

67 gutter og jenter fikk godt fotballfaglig påfyll fra bergenslaget, som ligger som nummer to på eliteserietabellen.

Nåværende Brann-spiller og tidligere utenlandsproff Azar Karadas, tidligere Brann-kaptein og utenlandsproff Erlend Hanstveit og keeper-
trener Dan Riisnes hadde alle sitt å komme med.

– Dette er supergøy! De er veldig flinke, selv om Brann ikke er det beste laget, evaluerer ti år gamle Paula Porcires Dahl.

Video: Imponerte trenerne fra Liverpool

Bergenserne hadde med seg artige øvelser til Svalbardhallen. Å skyte baller ned fra kjegler var en favoritt blant mange. Det samme var en «Haien kommer»-variant hvor haier var byttet ut med isbjørner, og spillerne skulle føre ballen forbi taklende isbjørner og over til andre siden av hallen.

– Isbjørn-øvelsen var min favoritt, forteller åtte år gamle Mari Torgersen.

Mari Torgersen legger inn. Tuwa Zadewasser forsøker å blokkere.
Mari Torgersen legger inn. Tuwa Zadewasser forsøker å blokkere.

Hun heier kun på Liverpool, og har ikke noe annet forhold til Brann enn at hun kan konstatere at de norske serietoerne har riktig farge på drakten.

Les også: Fikk omvisning på Lerkendal

Karadas og Hanstveit er godt fornøyd med innsatsen som ble lagt ned på Svalbard-parketten, og de legger ikke skjul på at det er stas å se Brann-drakter 200 mil hjemmefra.

– Det er aldri feil. Vi rekrutterer gjerne noen flere Brann-supportere når vi er her. Kanskje klarer vi å smyge inn noen små ord i ørene til ungene, som igjen fører til at de spør foreldrene etter en Brann-drakt, flirer tidligere Portugal-, England-, Tyskland- og Tyrkia-proff
Karadas.

Carina Provido Hansen er en sklitaklende isbjørn som forsøker å ta ballen fra Ingeborg Oldernes Hoem. Nærmest kamera er Emma Leithe.
Carina Provido Hansen er en sklitaklende isbjørn som forsøker å ta ballen fra Ingeborg Oldernes Hoem. Nærmest kamera er Emma Leithe.

Ivrige barn

Vidar Arnesen, leder i fotballgruppa i Svalbard Turn, er fornøyd med gjesteinstruktørene.

– Dette er bra. Ungene spiller ikke kamper, og får vanligvis ikke så mange andre fotballfaglige innspill enn de vi som bor på øya klarer å tilføre dem. Brann-gjengen er veldig flink med ungene. Det er fjerde gang de er her, og denne gangen har de også med seg keepertreneren. Det er også en ekspertise som vi ikke har her, sier Arnesen.

Les også: Ailo og Elias feirer som stjernene

Instruktørene fra fastlandet kommer gjerne tilbake for femte gang. De sitter igjen med et godt inntrykk av de unge Svalbard Turn-spillerne.

– Ungene har mye energi, og de er både ivrige og snille. Jeg føler at det er et godt samhold her, og fokuset vårt er at fotball skal være gøy. Selvfølgelig håper vi også at de lærer litt, sier Karadas.

En rask Victoria Risstad smetter forbi Astrid Andersen, som slenger seg etter henne i et forsøk på å nå ballen.
En rask Victoria Risstad smetter forbi Astrid Andersen, som slenger seg etter henne i et forsøk på å nå ballen.
Powered by Labrador CMS