Bjørn i dalen

«Tempelfjord-binna» og ungen hennes oppholder seg ved Innerhytta.

Bildet er tatt fra helikopter i dag formiddag. Bjørnene lå da i ro innerst i Adventdalen, ved Innerhytta.
Publisert

Fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra en hytteeier i Foxdalen hyttefelt om at det lå en isbjørn like ved hytta hans. Det var ei binne med unge, og antas å være den såkalte «Tempelfjord-binna» som oppholdt seg på Revneset for et par uker siden. I fjor hadde binna tre unger, men nå har hun bare en.

– Vi konsulterte med miljøvernavdelingen, og det ble besluttet å skremme bjørnene vekk fra hyttefeltet. De ble skremt til området rundt Innerhytta, hvor de nå befinner seg, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Svalbardposten var med i helikopter over området lørdag formiddag. Da lå bjørnene mer eller mindre i ro på stedet. Sætermoen ber folk være bevisst nå som det er bjørn i hytteområdet.

– Hvis man observerer bjørn ved hytter gjelder det å skremme den vekk slik at den forstår at den ikke skal oppholde seg i hytteområder. Skremming kan gjøres med alt fra grytelokk til roping eller signalskudd. Så må også folk huske å ha med seg egnede skremmemidler og våpen ut i terrenget, sier Sætermoen.

Powered by Labrador CMS